Ingezonden persbericht


Nieuwe 11n WLAN VPN-router voor voordelige netwerkvestigingen op afstand

Amsterdam, 22 december 2008 â¤* Netwerkspecialist LANCOM Systems introduceert de nieuwe DSL draadloze LAN-router LANCOM 1811n Wireless. Met deze router maakt het bedrijf zijn portfolio van VPN-producten compleet. Naast DSL en ISDN voor WAN-toegang heeft de router een geïntegreerde VPN-gateway en veel geavanceerde beveiligingsopties. Een switch met vier poorten en een 802.11n wireless LAN verzorgen samen de lokale netwerkverbinding. Dit biedt een sterk verbeterd bereik en grotere dekking in vergelijking met de vorige WLAN-standaarden.

Bedrijven die het meest baat hebben bij deze nieuwe oplossing, zijn organisaties met verschillende kleine vestigingen en thuiswerkers die via VPN werken. Vaak worden de gebruikers op deze locaties met het netwerk verbonden via een WLAN dat dankzij de 11n-radiomodule een groot bereik oplevert. Waar er wel behoefte is aan extra bedrade infrastructuur, is de router ook te gebruiken als switch. Door een printer te verbinden via de geïntegreerde USB-poort ontstaat er een printserver.

De WLAN-module in de LANCOM 1811n Wireless ondersteunt IEEE 802.11a/b/g/h en n. De router ondersteunt de 2,4 GHz band of - als alternatief ⤤" op de aanzienlijk minder drukke 5 GHz band. De standaarduitrusting biedt een compleet assortiment van beveiligingsopties, waaronder de volledig operationele 802.11i met WPA2- en AES-encryptie en 802.1x/EAP (WPA Enterprise). De LANCOM 1811n Wireless biedt standaard vijf VPN-kanalen. Optioneel is een upgrade tot 25 kanalen mogelijk, waarbij tevens een hardware-accelerator wordt geactiveerd.

WAN-verbindingen komen tot stand via elk xDSL-modem met Ethernet-verbinding of, voor back-upwerkzaamheden, via ISDN. Daarnaast kunnen gebruikers tot drie switchpoorten herconfigureren tot WAN-poort. Dit zorgt tevens voor load-balancing over vier WAN-interfaces.

Net als alle andere WLAN-routers biedt de LANCOM 1811n Wireless configuratie en beheer op afstand. Ook de wireless LAN-radiomodule is volledig te beheren door een LANCOM draadloze LAN Controller / draadloze switch. Dit ten behoeve van 24x7 monitoring van beveiligingsprotocollen en Quality of Service-richtlijnen. Dit betekent dat IT-expertise op vestigingen niet nodig is.

De LANCOM 1811n Wireless is vanaf nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van 649 euro (exclusief BTW). In deze prijs zijn alle toekomstige firmware-upgrades inbegrepen.

####

Over LANCOM

LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Londen, Wenen, Caldaro (Italië), Barcelona en Amsterdam. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.