Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Farmaceut Merck bespaart grote bedragen met marketingsoftware van Aprimo

Amsterdam, 22 december 2008 - Merck & Co., Inc., producent van farmaceutische producten en chemicaliën, heeft met behulp van marketingsoftware van Aprimo zijn internationale marketingprocessen en -budgetten gestroomlijnd. Dankzij de software van Aprimo heeft Merck al grote kostenbesparingen behaald in Latijns-Amerika. De farmaceutische industrie is een dynamische wereld met een toenemend aantal producten die in steeds kortere levenscycli winstgevend moeten zijn. Vlotte productontwikkeling en snelle time to market van producten en hun marketingcampagnes zijn daarom essentieel. Een extra uitdaging voor Merck was het realiseren van winst ondanks restricties van de wetgeving in de farmaceutische industrie. Een marketingcampagne van een farmaceut doorloopt vele goedkeuringsprocessen, waaronder medisch wetenschappelijke en wettelijke reviews.

Door onder andere gebruik te maken van Aprimo's Asset Manager wordt het uitwisselen van marketingcampagnes tussen kantoren in verschillende landen gemakkelijker. Merck kan hiermee best practices ontwikkelen die leiden tot een consistent beleid, tijdwinst en kostenbesparingen. De kostbare tijd die verloren gaat met het naleven van de wettelijke restricties wordt hiermee weer ingelopen.

Rice: 'In Latijns-Amerika heeft dit geleid tot een besparing van twee miljoen dollar. En wij zijn niet de enigen die met de softwaretechnologie van Aprimo veel hebben bespaard.' Met het Enterprise Marketing Management (EMM) van Aprimo hebben verschillende farmaceuten in Amerika de time to market van marketinguitingen met 20 procent verkort en 10 procent minder uitgegeven aan verkooppersoneel.

Fred van Westerop, districtmanager Benelux van Aprimo: 'Deze besparingen zijn een goede ontwikkeling met het oog op het onderzoek van Europees Commissaris N. Kroes. Zij liet onderzoek doen naar de farmaceutische bedrijven die veel meer geld besteden aan promotie dan aan innovatie van geneesmiddelen. Hopelijk blijft er door de marketingprocessen te automatiseren meer geld over voor het echte werk: het ontwikkelen van nieuwe medicijnen.'

Over Merck
Merck & Co., Inc. is een mondiaal op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd farmaceutisch bedrijf dat gespecialiseerd is in farmaceutische producten en chemicaliën. Het bedrijf legt zich met name toe op innovaties op het gebied van medicijnen en vaccins. Merck is internationaal actief en beschikt over productiefaciliteiten op 54 locaties in 24 landen en onderzoeksactiviteiten geconcentreerd op 55 locaties in 22 landen. Het bedrijf heeft een rijke historie van meer dan driehonderd jaar. Zie