Arcadis NV

Amersfoort, 22 december 2008

ARCADIS/ARS meet doorstroming/snelheid op Nederlandse weg

De combinatie van ARCADIS Nederland en ARS Traffic & Transport Technology verenigd in ARA gaat door middel van camera's en meetapparatuur in de weg gegevens over de doorstroming en snelheid van verkeer meten. Dat gebeurt op de hoofdwegen en provinciale wegen in de Randstad en Zuid-Nederland. De vierjarige opdracht is verstrekt door de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW), een samenwerkingsverband van Nederlandse wegbeheerders, aldus de combinatie zondag.

De komende jaren komen er enkele duizenden meetpunten bij waardoor het huidige meetnetwerk van duizend kilometer wordt uitgebreid tot vijfduizend kilometer. Het is de grootste opdracht op dit gebied die tot op heden in Europa is verstrekt.

ARA start vanaf 1 juli met het uitleveren van de actuele verkeersgegevens en reeds aanwezige verkeersgegevens van de wegbeheerders. De geïntegreerde informatie wordt vervolgens via NDW doorgeleverd aan de leveranciers van verkeersinformatie die zo ook in staat worden gesteld verkeersverwachtingen samen te stellen. ARS Traffic & Transport Technology produceert en levert de systemen en is verantwoordelijk voor de implementatie en het beheer & onderhoud. ARCADIS levert aan ARS medewerkers voor de implementatie.

Over ons:
ARCADIS is een internationale onderneming die advies, ontwerp-, ingenieurs- en managementdiensten levert op de gebieden infrastructuur, milieu en gebouwen. We werken aan de verbetering van mobiliteit, duurzaamheid en de kwaliteit van leven, door balans aan te brengen tussen de gebouwde en natuurlijke leefomgeving. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten voor bedrijven en overheden. Met ruim 14.000 medewerkers en meer dan EUR 1,7 miljard omzet, heeft de onderneming een uitgebreid internationaal netwerk dat steunt op sterke lokale marktposities.

Contact

Tim Preger
033 477 1151 of 06 2706 2406