Politie Amsterdam-Amstelland



Auto uit bocht, bestuurder laat passagiere gewond achter / Ceintuurbaan-Van Woustraat (22/12/08)

Nadat een personenauto op maandagmorgen 22 december, rond vijf uur, op de kruising Ceintuurbaan-Van Woustraat tegen een mast voor tramleidingen was gereden, heeft de bestuurder zijn 20 jarige Amsterdamse passagiere gewond achtergelaten.

Het slachtoffer lag naast de auto op de rijbaan. De automobilist liep een aantal malen om de auto, riep dat het allemaal wel meeviel en rende daarna weg over de Van Woustraat. De man bedreigde bij het wegrennen een getuige die hem volgde nog met de dood. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Waarschijnlijk is de auto uit de richting van de Stadhouderskade gekomen en bij het naar linksafgaan de Ceintuurbaan op, uit de bocht gevlogen.

Twee aanhoudingen bij inbraak in bedrijf / Klaprozenweg (22/12/08)

De politie heeft maandagmorgen, rond 04.30 uur, twee mannen aangehouden bij een inbraak in een bedrijf aan de Klaprozenweg. Een derde persoon is nog voortvluchtig.

Surveillerende agenten zagen een auto onder verdachte omstandigheden bij het bedrijf staan. Toen ze een onderzoek in stelden rende een 19-jarige Amsterdammer weg. Hij werd direct aangehouden waarna de bestuurder van het verdachte voertuig probeerde weg te rijden. Met de surveillanceauto werd de weg geblokkeerd waarop de bestuurder, een 18-jarige man, ook is aangehouden. In de kofferbak van de auto troffen de politiemensen inbrekersgereedschap aan waarmee vermoedelijk de ruit van het bedrijf was ingeslagen. Een kluis, die al buiten stond, werd veilig gesteld. De politie doet onderzoek naar een derde persoon, die te voet wist te ontkomen.

Vuurwapen in geparkeerde auto, twee verdachten aangehouden / Europaboulevard (22/12/08)

Twee Amsterdammers zijn zondagmorgen 21 december, rond halfvier, op de Europaboulevard, in hun auto aangehouden, omdat zij een vuurwapen en een kleine hoeveelheid verdovende middelen bij zich hadden.

Na een tip troffen rechercheurs in een parkeergarage in een personenauto een vuurwapen aan. Na een postactie konden de twee inzittenden (26 en 27 jaar) bij het verlaten van de garage worden aangehouden. Zij bleken ook nog een klein aantal verboden pillen bij zich te hebben.

Zij zijn ingesloten.