Gemeente Bodegraven

Gemeenteraad vergadert over nieuw te vormen college

Informateur voor het nieuw te vormen college van Bodegraven, Oscar de Klijne (PvdA), beveelt een coalitie aan bestaande uit CDA, VVD, PvdA en SGP. Dit staat in de rapportage Een prefu-sie-coalitie 2009-2010, waarin de bevindingen van De Klijne staan vastgelegd. Als grootste partij in deze mogelijke coalitie vraagt De Klijne het CDA de verdere formatie daarvan op zich te nemen.

De Klijne heeft op vrijdag 19 en zaterdag 20 december met vertegenwoordigers van de zeven fracties in de Bodegraafse gemeenteraad verkennende gesprekken gevoerd en deze samengevat in een rap-portage. Op dinsdag 23 december vergadert te gemeenteraad van Bodegraven in een extra raadsver-gadering aan de hand van de rapportage over het nieuw te vormen college. Dan wordt ook bekend welke vervolgstappen er worden ondernomen.

Op woensdag 17 december hebben wethouders Bouwens, Van Veelen en De Wilde hun portefeuilles beschikbaar gesteld aan de gemeenteraad van Bodegraven. Dit gebeurde nadat Beter Bodegraven, ChristenUnie en GroenLinks het vertrouwen op hadden gezegd in PvdA wethouder Bouwens.

Nu de wethouders hun portefeuilles ingeleverd hebben moet er een nieuw college gevormd worden. In de gemeenteraadsvergadering van donderdag 18 december hebben de raadsleden gedebatteerd over de manier waarop dit moet gebeuren. De raad heeft besloten dat Oscar de Klijne (PvdA) informateur wordt voor het nieuwe college.

De rapportage van informateur De Klijne, Een prefusie-coalitie 2009-2010, de aanbiedingsbrief en de agenda voor de extra raadsvergadering kunt u downloaden door op onderstaande links te klikken.

* Een prefusie coalitie 2009-2010 verslag informateur dec 08_.pdf (55.38 KB)

* 08 12 22 aanb brief informatie r 23 12 08.pdf (7.84 KB)
* 0- AGENDA.pdf (13.99 KB)