Gemeente Kapelle

Kickboksen en Taébo in Schore

Het is al weer een tijdje geleden dat de proeflessen Taébo en kickboksen in het dorpshuis te Schore hebben plaatsgevonden. Nu, zo'n kleine twee maanden verder mogen we zien dat er een leuk aantal sporters gebruik maakt van het dorpshuis.
De activiteiten voor de jeugd worden op deze manier uitgebreid en we kunnen zeggen: met succes!

Na de proeflessen in november 2008 is nu de harde kern met sporters overgebleven.

De taéboles wordt vertegenwoordigd door zo'n 10 vrouwen, er is een gezellige sfeer en deze les wordt gegeven vóór het boksen op dinsdagavond.

De interesse voor het kickboksen, meer dan 25 man, was enorm en daarom is er besloten om de groep te splitsen in twee avonden. Op dinsdagavond tussen 20.15 en 21.30 uur zijn de volwassenen boven de 18 jaar in actie en op woensdagavond tussen 19.30 en 20.45 uur is de jeugd onder de 18 jaar volop bezig te zien.

Ruben Visser, zelf uit Schore, geeft de kickbokslessen en is de man achter het initiatief om voor de jeugd in Schore en omstreken iets op sportgebied te betekenen.

De sfeer tijdens de lessen is goed, er wordt volop gewerkt aan discipline, conditie, samenwerking, respect en natuurlijk niet te vergeten de bokstechnieken om uiteindelijk een goede kickbokser te worden. De reacties van de leerlingen zijn positief, ze hebben met het boksen een nieuwe uitdaging en leren tijdens de lessen grenzen te verleggen, werken aan hun conditie en vinden het gaaf dat het in de buurt is en nog wel liefst les krijgen van een echte Schorenaar.

Ben je nieuwsgierig geworden, kom dan gerust eens kijken of train een keertje mee.