Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 22-12-2008

Twee aanhoudingen bij bedrijfsinbraak

BREDA: De politie kreeg maandag om 01.45 uur melding van een
inbraakalarm op het Spinveld. Aangekomen bij het bedrijf zag men twee personen wegrennen over het bedrijventerrein. Met behulp van een diensthond werden in de omgeving twee personen aangehouden. Een van hem gaf zich tijdens de achtervolging over. De ander werd in een container gevonden. Het gaat om een 32-jarige Rotterdammer en een 19-jarige man uit Barendrecht. De twee zijn in verzekering gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen van inbraak. De daders vernielden een ruit van het bedrijf en namen binnen een aantal kledingstukken en helmen weg. Deze zijn op het terrein teruggevonden. Het voertuig waarmee de verdachten vermoedelijk zijn gekomen is in beslag genomen voor onderzoek. In de auto lag inbrekersgereedschap.

Man aangehouden na vernieling

ETTEN-LEUR: De politie hield maandag om 02.00 uur een 21-jarige man uit Etten-Leur aan voor vernieling. Tijdens een ruzie over een echtscheiding had de man een ruit bij de woning van zijn schoonouders in Etten-Leur oost vernield. Ook had hij het shirt van zijn 54-jarige schoonvader vastgegrepen en was dit vervolgens gescheurd. De man verklaarde per ongeluk de ruit en het shirt te hebben vernield. Hij is verhoord en hierna in vrijheid gesteld. Hij moet het schadebedrag vergoeden.

Man aangehouden na inbraak in auto

BREDA: Zondagmiddag zag een 21-jarige man uit Ridderkerk dat er een onbekende man aan het inbreken was in zijn auto, die geparkeerd stond op de Slingerweg. De eigenaar van de auto riep naar de man en deze ging er vandoor. De man uit Ridderkerk rende achter hem aan, maar de man wist te ontkomen en fietste weg. De gedupeerde alarmeerde de politie. Deze hield een 43-jarige Bredanaar aan op de Slingerweg. De man vertelde dat hij alleen in de auto keek en dat de ruit al vernield was toen hij aankwam. Hij is in verzekering gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Winkeldief aangehouden

BREDA: Personeel van een winkel aan het Kruisvoort betrapte
zondagmiddag een winkeldief. De 33-jarige Rotterdammer zou een fotocamera van bijna 390,- hebben proberen te ontvreemden. Hij wilde de winkel verlaten zonder te betalen. De politie nam de man over. Hij verklaarde geen geld te hebben om de goederen te kopen. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Scooterrijdster gewond na aanrijding

BREDA: Vanochtend gebeurde er een ongeval op de kruising tussen de Ettensebaan en de Liesboslaan. Een 40-jarige man uit Etten-Leur reed in zijn personenauto over de Liesboslaan, komende vanuit Etten-Leur. Op het kruispunt sloeg hij linksaf en zag hierbij vermoedelijk een tegemoetkomende 21-jarige Bredase op een bromfiets over het hoofd. Ze kwam ten val en liep een beenbreuk op. De vrouw is naar het Amphia ziekenhuis aan de Molengracht gebracht voor behandeling.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 22-12-2008 17:10 | © Regio Midden en West Brabant |