Politie Hollands Midden


Persberichten 22/12 middag

Regio, 22-12-2008

Leiden Politie onderzoekt mishandeling De politie heeft vrijdagavond 19 december omstreeks 01.00 uur een 22 jarige inwoner van Leiden aangehouden op de Prinsenstraat. Hij wordt ervan verdacht een 36 jarige inwoner van Leiden mishandeld te hebben op de Lusthoflaan. Daarbij is de 22 jarige man ook enkele malen gestoken in de borst en in de maagstreek met een scherp voorwerp. Hij is door het ambulancepersoneel behandeld en per ambulance naar het LUMC vervoerd voor verdere behandeling. De politie doet verder onderzoek.

Leiden Politie houdt verdacht persoon aan De politie heeft in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 december rond 00.30 uur een 26 jarige man uit Amsterdam op de Plesmanlaan aangehouden. De man die onder invloed van drank was, hield willekeurig autos aan, schopte een vuilnisbak om en haalde benzineslangen uit de houders van het tankstation daar. De man is meegenomen voor verhoor. Op het bureau verklaarde hij de volgende ochtend zich niets meer te herinneren en zich te schamen voor zijn daden. Rond 11.30 uur is hij weer in vrijheid gesteld.

Leiden Politie houdt man aan op het Centraal Station De politie heeft vrijdagavond 19 december rond 22.00 uur een 18 jarige inwoner van Rotterdam aangehouden op het Centraal Station. Hij maakte deel uit van een groep van 7 mannen en gedroeg zich agressief en bedreigde een beveiliger. Toen de politiefunctionarissen ter plaatse kwamen spraken zij de groep aan. Op enig moment werd één van de politiefunctionarissen van achter besprongen. Zijn collega reageerde adequaat en bracht de Rotterdammer naar de grond. De man is meegenomen naar het bureau ter verhoor. De volgende ochtend is hij rond 10.00 uur weer in vrijheid gesteld.