Politie Twente

Nagekomen persberichten politie Twente 22 december 2008

Aangehouden Polen verdacht van meerdere autokraken, getuigen gezocht

Deurningen

Op 19 december rond 04.30 uur hield de politie twee mannen uit Polen aan op verdenking van een autokraak. Zie daarvoor onderstaand persbericht. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat beide mannen uit ten minste 9 auto's goederen hebben ontvreemd. Nog niet alle gedupeerde eigenaren hebben daarvan aangifte gedaan.

De Polen maken mogelijk deel uit van een grotere groep. De bewuste nacht zijn zij met twee gestolen fietsen op pad geweest is Deurningen. In diezelfde nacht hebben getuigen een oud model, waarschijnlijk Opel Astra, wit van kleur, met een Pools kenteken zien rijden in Deurningen. De politie onderzoekt of er verband is tussen deze auto en de aangehouden Polen en is op zoek naar meer getuigen. Heeft u deze auto in de betreffende nacht gezien of heeft u andere informatie over deze autokraken, belt u dan met de politie van Dinkelland op 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Persbericht 19 december 2008

Twee mannen op dievenpad aangehouden Deurningen
Twee mannen, een 26-jarige man uit Polen en een 27-jarige man uit Polen werden vrijdagmorgen 19 december aangehouden, nadat zij door diefstal in het bezit waren van een navigatiesysteem en een autoradio.

Vrijdagmorgen 19 december omstreeks 04.30 uur kreeg de politie melding dat twee mannen zich verdacht ophielden bij een aantal geparkeerde auto's op Pastoor Gloerichstraat in Deurningen. Een oplettende bewoner werd gewekt door het lawaai van de twee en meldde het direct aan de politie. De politie kon een 26-jarige man uit Polen en een 27-jarige man uit Polen aanhouden. De twee waren in het bezit van een navigatiesysteem en een autoradio die van diefstal afkomstig waren. Ook vond de politie in de nabijheid inbrekerswerktuig. De twee zijn voor verder onderzoek door de politie meegenomen naar het politiebureau. (08-157872)