Gemeente Kapelle

Lik-op-stuk-beleid rondom de jaarwisseling

Elders in deze uitgave treft u nogmaals de `Menukaart Jaarwisseling gemeente Kapelle' aan. De menukaart is opgesteld met het oog op de komende feestdagen en is in navolging van en in overeenstemming met andere gemeenten. De reden van het uitbrengen van deze menukaart is om de feestdagen ook vooral voor zoveel mogelijk inwoners feestdagen te laten zijn, zonder onacceptabele overlast tot gevolg.

Zoals al in een eerder bericht werd gemeld, kwam de schade aan openbare zaken aangericht rondom de viering van oud en nieuw 2007/2008 op EUR 7340,--. De aangegeven kosten waren nog slechts de kosten die aan derden moest worden betaald. Uren van buiten- en binnendienst komen daar nog bij, evenals de kosten voor het inrichten van de stooklocaties terwijl het opruimen ervan nog niet is opgenomen.

Om er samen een leuk feest van te maken heeft de gemeente gezocht naar alternatieven. Daarom worden er ook dit jaar weer stookplaatsen ingericht om vreugdevuren tijdens de jaarwisseling mogelijk te maken. Over de locaties is, mede gezien vragen en opmerkingen uit de bevolking, met diverse instanties en personen van gedachten gewisseld. Na veel wikken en wegen is besloten de onderstaande plaatsen als zodanig te bestemmen. Alleen op die stookplaatsen mag gedurende de jaarwisseling legaal worden gestookt.

Kern Kapelle: parkeerterrein Weststraat,

Kern Biezelinge: Speelweide aan de Oude Dijk,

Kern Schore: Boomweidelaan,

Kern Wemeldinge: Dorpsplein.

Op de stookplaatsen mogen alleen pallets en kerstbomen worden verbrand, in een redelijke hoeveelheid. Het gebruik van andere materialen dan hout zal worden aangemerkt als Milieudelict! Het toezicht hierop zal worden uitgevoerd door de politie. Tevens zal de brandweer, indien nodig, toezicht houden op de brandveiligheid. Vernielingen zullen worden verhaald op de dader en zal er een `Lik op stuk beleid' gelden.

U allen goede feestdagen toewensend,

Uw burgemeester