Waarborgfonds Eigen Woningen realiseert SAS 70 Type II verklaring

22/12/2008 15:20

Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen

De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) heeft per 30 september 2008 de SAS 70 Type II verklaring ontvangen. Een externe auditor heeft de verklaring aan het WEW afgegeven over de periode 1 april tot en met 30 september 2008.

De verklaring is vastgelegd in het SAS 70 Type II rapport, dat vanaf 19 december 2008 door het WEW ter beschikking is gesteld.

Adequaat

SAS 70 is een internationaal erkende auditingstandaard, die wordt beschouwd als een kwaliteitskeurmerk voor de interne beheersmaatregelen van een serviceorganisatie.

"De SAS 70 Type II verklaring toont aan dat het WEW in control is voor wat betreft de kwaliteit en de transparantie van haar dienstverlening en deze adequaat heeft gewaarborgd", aldus Karel Schiffer, algemeen directeur van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen.

Het SAS 70 Type II rapport beschrijft de continue en effectieve werking van de interne beheersmaatregelen van het WEW en bevestigt dat de interne processen gedegen zijn ingericht.

NHG

De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen heeft tot doel het creëren van een duurzaam gunstig klimaat voor de financiering van het eigen woningbezit in Nederland. Het WEW verstrekt daartoe de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). NHG is een garantie op hypothecaire leningen voor de aankoop en verbetering van een eigen woning. Indien de woning onverhoopt moet worden verkocht en de opbrengst is lager dan de hypotheekschuld, betaalt het WEW de restschuld aan de geldgever. De consument heeft ook het voordeel van een lagere rente. Dit voordeel ligt tussen de 0,2% en 0,6%.

In de relatie naar geldgevers en alle andere bij het WEW betrokken partijen is het belangrijk dat zij erop kunnen vertrouwen dat het WEW met haar processen in control is. Dit heeft ertoe geleid dat het eerste exemplaar van het SAS 70 Type II rapport op 18 december 2008 is uitgereikt door Karel Schiffer, algemeen directeur Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (l) aan Wim Mijs, directeur van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). De NVB is de belangenbehartiger van de bancaire sector in Nederland.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.nhg.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,