Gemeente Sneek


officieel opgericht

Stichting Theater Sneek officieel opgericht

De stichting Theater Sneek is afgelopen donderdag 17 december is ten overstaan van notaris J.J. Dijkstra officieel opgericht. De stichting die tot doel heeft zorg te dragen voor de organisatie van het theater en de zomerevenementen beter bekend als het Sneker Simmer Festival heeft nu formeel een stichtingsstructuur met een directeur en een raad van toezicht. Hiermee is een stap gezet naar verdere professionalisering van het theater en het festival.

Het `proloog' theater is afgelopen november van start gegaan in het voormalig postkantoor aan de Westersingel. Ook in 2009 zullen hier voorstellingen worden geprogrammeerd. In januari 2009 zal het programma bekend gemaakt worden.

Daarnaast zullen er in de loop van 2009 ook in de Noorderkerk culturele activiteiten worden georganiseerd. Het ligt in de bedoeling dat in het voorjaar van 2010 met de bouw van het definitieve theater wordt begonnen.

Oprichtingsakte theater Sneek J. Bargboer (wethouder gemeente Sneek), notaris J.J. Dijkstra, B. van der Knaap (directeur), D. Poiesz, B.G.J. Douma (voorzitter) en G.J.P. van den Berg ondertekenen de stukken (bestuurslid J. Mulder ontbreekt op de foto).

(Foto: Simon Bleeker)