Gemeente Westervoort

Gemeente tevreden over grote animo en kwaliteitsverbetering van thuiszorg

De huishoudelijke zorg in Westervoort is toegewezen aan acht gegadigde instellingen. Volgens de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelen gemeenten de hulp bij het huishouden voor mensen, die het huishoudelijk werk zelf niet meer (voldoende) aankunnen. Het huidige contract met de aanbieders van huishoudelijke hulp loopt
1 februari 2009 af. Inmiddels zijn de inschrijvingen van instellingen die huishoudelijke hulp aanbieden geïnventariseerd. De gemeente Westervoort is tevreden over het feit dat zoveel instellingen binnen het normtarief hulp bij het huishouden willen verzorgen. Veruit de meeste Westervoorters kunnen hun huidige huishoudelijke hulp houden.

De klanten van de huidige leveranciers, die niet verder gaan, zijn hiervan op de hoogte gebracht. Het gaat om 19 van de circa 400 Westervoorters. De gemeente overlegt met deze instellingen of medewerkers en klanten kunnen overstappen naar één van de andere aanbieders.

Wethouder Breunissen (Wmo): Ik ben zeer tevreden over het grote aantal inschrijvers. Dit biedt de klanten voldoende keuzevrijheid. Door de onderlinge samenwerking van de instellingen zal ook de kwaliteit van de zorg verbeteren.

Dorpsplein 1 6931 CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl