Vlaamse Overheid

Gemeentestraat in Antwerpen: einddatum en verkeerssituatie tijdens het bouwverlof

Gedeeltelijke heraanleg van de Gemeentestraat in Antwerpen: einddatum en verkeerssituatie tijdens het bouwverlof

Vlaamse overheid

maandag 22 december 2008

De werkzaamheden aan de Gemeentestraat in Antwerpen zullen tegen eind februari 2009 afgerond zijn. De timing is uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden. Na het bouwverlof zal de aannemer zijn werk voortzetten in de laatste zone: het deel tussen de Breydelstraat en het Koningin Astridplein. Ook het fietspad zal dan afgewerkt worden. Het bouwverlof duurt tot en met 4 januari 2009.

De verkeerssituatie tijdens het bouwverlof blijft dezelfde als tijdens de voorbije weken, met uitzondering van het voetgangersverkeer: de voetpaden zijn nu vrij aan beide zijden van de Gemeentestraat. Alle voetpaden werden heraangelegd, met uitzondering van het deel vanaf de Breydelstraat tot aan het Koningin Astridplein. Op dit stuk werd het bestaande voetpad voorlopig niet opgebroken zodat de voetgangers er zonder hinder gebruik van kunnen maken. De straat blijft ook toegankelijk voor fietsers, openbaar vervoer en verkeer dat de stad in rijdt. Het doorgaande verkeer dat de stad uit rijdt, wordt omgeleid.

Op maandag 18 augustus 2008 startte het Vlaamse Gewest met werkzaamheden aan de Gemeentestraat in Antwerpen, meer bepaald in de zone tussen de Osystraat en de Van Schoonhovenstraat.

De werkzaamheden omvatten de heraanleg van voet- en fietspaden om de verkeersveiligheid van fietsers en voetgangers in die zone te verbeteren. Verder worden er vier laad- en loszones voor de plaatselijke handelaars ingericht.

Concrete informatie over de fasering van de werkzaamheden en de bijbehorende wegomleggingen kunt u vinden op de website van de stad Antwerpen, www.antwerpen.be.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Erika Decorte, communicatieverantwoordelijke, Agentschap Wegen en Verkeer
Tel: 03 224 69 11
Fax: 03 224 68 81
Email: wegen.antwerpen@vlaanderen.be