Gemeente Dongen


Schot in ontwikkeling voormalig Cebeco-terrein

Op maandag 15 december hebben Dura Vermeer Bouw Rosmalen BV en de gemeente Dongen de exploitatieovereenkomst voor het ontwikkelen van de woningbouwlocatie aan de Havenkade in s Gravenmoer ondertekend. Daarmee zijn de afspraken over de ontwikkeling van het voormalig Cebeco-terrein tot woningbouwlocatie formeel vastgelegd.

In de overeenkomst wordt onder meer geregeld hoeveel woningen er worden gerealiseerd en in welke prijsklasse. Op het terrein worden 100 woningen gebouwd, waarvan 30 in de goedkope, 40 in de middeldure en 30 in de dure sector. Tevens wordt vastgelegd welke voorzieningen van openbaar nut (wegen, rioleringen, verlichting, groen) worden aangelegd en hoe het terrein bouw- en woonrijp wordt gemaakt.

Waardering
Wethouder Velthoven en de heer Smulders van Dura Vermeer constateerden dat de samenwerking goed is verlopen. Veel waardering is er voor de inzet van de klankbordgroep. Goede samenwerking, inzet en een open houding voor adviezen hebben er voor gezorgd dat er een plan is waarin velen zich kunnen vinden. Uiteraard benadrukte de wethouder het grote belang van bouwen in s Gravenmoer en sprak hij de wens uit dat het uitgebreide vooroverleg zal leiden tot snelle besluitvorming zonder bezwaren die voor vertraging zorgen.

Sanering
Het definitieve saneringsplan is begin augustus van dit jaar bij de provincie ingediend. De provincie heeft hierop twee zienswijzen ontvangen. Na beoordeling van deze zienswijzen heeft de provincie op 3 december jl. de saneringsbeschikking verleend. De ingebrachte zienswijzen hebben geen aanleiding gegeven de beschikking te wijzigen ten opzichte van de ontwerpbeschikking. Tegen de afgifte van de beschikking kan nu nog beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Bestemmingsplan
In het kader van de inspraakprocedure ligt het
voorontwerpbestemmingsplan tot en met 24 december 2008 ter inzage. Daarna zal de gemeente de inspraakreacties beoordelen en het ontwerpbestemmingsplan opstellen. Het ontwerpbestemmingsplan wordt dan wederom voor zes weken ter inzage gelegd. Medio 2009 neemt de gemeenteraad een besluit omtrent de vaststelling van het bestemmingsplan.

Ontwikkeling bouwplannen
In de eerste fase van het project worden circa 25 woningen gebouwd. Wethouder Joop Velthoven is verheugd dat er zo veel vooruitgang is geboekt. Het is een intensief project geweest, dat de kern s Gravenmoer al lange tijd bezighoudt. Gelukkig kan de bouwplanontwikkeling van dit voor s Gravenmoer belangrijke woonproject eindelijk beginnen. Als alles volgens planning gaat, kan in het najaar van 2009 met de sanering en de bouw van de eerste woningen op het westelijk deel worden gestart.

Wethouder J. Velthoven en Dura Vermeer-directeur T. Smulders

Wethouder J. Velthoven (links) en de heer T. Smulders, directeur van Dura Vermeer (rechts) bij het ondertekenen/overhandigen van de overeenkomst.