Politie Zuid-Holland-Zuid

Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 22-12-2008 o Persberichten district II

GEWONDE BIJ ONGEVAL MET SNORFIETS
PAPENDRECHT Bij een eenzijdig ongeval zondagavond 21 december aan de Burgemeester Keijzerweg is een 24-jarige inwoner van Papendrecht gewond geraakt. De man reed met zijn snorfiets vanuit de Jan Steenlaan in de richting van de Veerweg toen hij een bocht in de weg niet opmerkte en ten val kwam. De man is met een hoofdwond en pijn aan beide knieën overgebracht naar het ziekenhuis.

TIEN OVERTREDINGEN BIJ VERLICHTINGSCONTROLES
ARKEL/LEERDAM Tijdens fietscontroles zondagavond 21 december aan de Stationsweg te Arkel en de Westwal te Leerdam zijn 10 fietsers aangehouden voor het rijden zonder verlichting. Alle tien hebben een bekeuring gekregen. Ook hebben zij een verlichtingsset ontvangen, zodat zij hun weg veilig konden vervolgen.

AANHOUDING VOOR VERVALSING OV-KAART
PAPENDRECHT Op maandagnacht is aan de J.R. Thorbeckesingel een 21-jarige man uit s-Gravendeel aangehouden voor vervalsing en diefstal of verduistering van een OV-kaart. De politie trof bij een controle in de auto van de man een OV-kaart aan met daarop de foto van de man met daaronder een andere naam. De man verklaarde de kaart gevonden te hebben op het station in Dordrecht en deze vervolgens van zijn eigen foto te hebben voorzien. Hij is meegenomen naar het politiebureau om gehoord te worden.

VIJF JONGENS AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING
LEERDAM De politie heeft zondagavond 21 december vijf jongens aangehouden vanwege het vernielen van een verkeersbord en diverse bermpaaltjes op de Schaikseweg. De jongens in de leeftijd van 17 tot 19 jaar en afkomstig uit Schoonrewoerd, Leerdam en Asperen, werden aangehouden op de Schaikseweg. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau en worden nog gehoord.

OPROEP VOOR VROUW BETROKKEN BIJ EEN ONGEVAL IN PAPENDRECHT PAPENDRECHT De politie is op zoek naar een vrouw van 25-30 jaar oud met blond haar tot op de schouders. Zij reed in een kleine auto, vermoedelijk rood van kleur en was betrokken bij een aanrijding, vrijdagavond 19 december rond 23:00 uur op de kruising van het Oosteind, de Matenasche Scheidkade en de Tiendweg-Oost. De vrouw wordt verzocht om contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Bij de aanrijding zijn beide partijen vergeten om elkaars gegevens uit te wisselen. Een 29-jarige inwoner van Papendrecht reed rond die tijd op zijn fiets vanaf het Oosteind om via de Matenasche Scheidkade linksaf. In die smalle bocht kwam een een auto met daarin bovengenoemde vrouw de fietser tegemoet. De vrouw wilde rechtsaf slaan in de richting van het Oosteind. Een aanrijding was het gevolg. De fietser kwam daarbij ten val en heeft daarbij onder andere een hersenschudding opgelopen. Ook heeft hij lichte schade aan zijn fiets. De vrouw heeft zijn fiets aan de kant gezet en de man thuis gebracht.