De Europeanen kunnen voortaan de prijzen vergelijken op hun iPhone

22/12/2008 11:42

PR Newswire

PARIJS, December 22 /PRNewswire/ --

- Twenga die 20 miljoen internetgebruikers heeft bekoren, breidt zijn dienst uit voor de mobiele gebruikers

Twenga, de volledigste shopping zoekmachine van het Web, lanceert vandaag wereldwijd en in exclusiviteit de eerste applicatie met een prijsvergelijker voor de iPhone. Deze applicatie werd ontwikkeld in samenwerking met het bedrijf Backelite en is beschikbaar in zes landen: Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje en Italië.

Zich goed informeren alvorens te kopen over de prijzen, de technische kenmerken, met de adviezen van andere gebruikers...

De Twenga applicatie voor de iPhone laat toe de bezitters van een iPhone om hun telefoon te gebruiken om de prijs van een product te controleren alvorens het in winkel te gaan kopen. Dankzij een gebruiksvriendelijke interface die specifiek bedacht werd voor de iPhone, kunnen de gebruikers heel gemakkelijk surfen op de website van Twenga die high-tech producten biedt: foto, audio-video, telefonie, computer en elektrische huishoudapparaten. In enkele klikken, kunnen zij alle noodzakelijke informatie vinden voor hun aankoopbeslissing: prijzen, technische kenmerken en adviezen van andere gebruikers, en dit voor meer dan 170.000 aanbiedingen en meer dan 350 verschillende merken, afkomstig uit 564 webwinkels.

Voor deze applicatie heeft Twenga beroep gedaan op de knowhow van Backelite, gespecialiseerd in de ontwikkeling van iPhone applicaties.

Goede zaken doen in winkels of op Internet

De te raadplegen producten op de Twenga applicatie voor de iPhone, van digitale camera's tot huishoudrobotten, horen bij de populairste cadeaus in de kerstperiode.

Het is niet meer nodig om in de menigte achter een verkoper te lopen, en misschien een goede zaak te missen. Met de economische crisis, zullen de consummenten deze gratis applicatie die zij op
http://www.twenga.nl/iphone kunnen ontdekken en downloaden op de App Store van Apple, in het bijzonder waarderen.

Een nieuwe stap voor Twenga die ruim 20 miljoen
internetgebruikers in 2 jaar tijd reeds heeft bekoren

Na twee jaar van bestaan op Internet, maken de 12 websites van Twenga het mogelijk om 100 miljoen aanbiedingen uit meer dan 60.000 webwinkels te raadplegen. In december 2008, hebben deze websites meer dan 20 miljoen bezoeken bereikt. Het bedrijf heeft tegenwoordig 90 personen in dienst en overweegt om het aantal medewerkers in 2009 te verdubbelen.

Sinds zijn oprichting, is Twenga niet afgeweken van zijn principes van volledigheid en onpartijdigheid. De zoekresultaten die worden voorgesteld aan de internetgebruikers, zijn altijd vrij van elke commerciële verplichting. Daarnaast heeft Twenga innoverende diensten ontwikkeld zoals de internationale prijsvergelijking, een alert dienst voor prijsdalingen en nu de Twenga applicatie voor de iPhone.

"Wij zijn heel blij de eersten te zijn om een specifieke prijsvergelijker aan te bieden voor de iPhone. De innovatie is in onze genen, het is wat ons toelaat om het vertrouwen van de gebruikers te winnen", verklaart Bastien Duclaux, CEO van Twenga.

Sébastien Berten, CEO van Backelite, voegt: "Prijzen
vergelijken op elk moment, voor een dringende aankoop of eenvoudigweg in een overwegingsfase is een echt voordeel voor de consument. Deze nieuwe dienst verankert Twenga in een multikanaal weergave en gebruiksvoortzetting."

Over Twenga

Twenga is een shopping zoekmachine, prijsvergelijker en
koopgids. Het laat miljoenen consumenten toe te vinden wat zij willen, aan de beste prijs en in de webwinkel van hun keuze. Twenga brengt op zijn websites de aanbiedingen van webwinkels uit 12 landen automatisch bijeen dankzij een zelf ontwikkelde technologie die het zoeken en het vergelijkingen van producten en prijzen vergemakkelijkt. De zoekresultaten zijn objectief en los van commerciële verplichtingen.

Twenga, opgericht in 2006 door Bastien Duclaux en Cédric Anès, is een Frans bedrijf dat te vinden is op Internet in Nederland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Brazilië, Spanje, Italië, Polen en Rusland. Twenga biedt vandaag meer dan 100 miljoen aanbiedingen uit meer dan 60.000 webwinkels in de hele wereld. In december 2008, hebben de websistes van Twenga samen meer dan 20 miljoen bezoekers ontvangen.

http://www.twenga.nl

Over Backelite

Backelite zag het licht in 2006 en werd opgericht door
managers en deskundigen afkomstig van de voornaamste Franse mobiele operatoren, om de mogelijkheid te bieden aan adverteerders, operatoren, media, IAP en MVNO, hun inhoud en multimediadiensten samen te stellen, bijeen te brengen, aan te passen en te verspreiden op mobiele telefoons. Backelite is vandaag een leidende figuur voor de ontwikkeling van mobiele diensten in Frankrijk.

http://www.backelite.com

Over Bastien Duclaux en Cédric Anès, medestichters van Twenga

Vanaf hun samenkomst in de Nationale Hogeschool voor
Telecommunicatie, hebben Bastien Duclaux en Cédric Anès het project van een gemeenschappelijke onderneming uitgewerkt. Zij ontwikkelden
softwareoplossingen en de technologie die het succes van Twenga prefigureerde. Vervolgens, hebben zij ervaring opgedaan in het beleid in alle stadia van een onderneming, in grote advieskabinetten maar ook in start-ups met geavanceerde technologieën - een uitzonderlijke troef voor deze jonge ondernemers. Vandaag respectievelijk CEO en CTO van Twenga, Bastien Duclaux en Cédric Anès vormen samen een spraakmakend duo naar het beeld van legendarische duo's die de belangrijkste ondernemingen van het Amerikaanse Internet hebben opgericht.

Perscontact voor Twenga:

Marcus Drost, Tel.: +49-30-219159-60, m.drost@markengold.de

Perscontact voor Backelite:

Ethel Bachellerie, Tel.:+33-1-49-68-73-74 - +33-6-15-08-09-32 - ethel@fullsix.com

172320 aanbiedingen en 362 merken uit 564 webwinkels.

Perscontact voor Twenga: Marcus Drost, Tel.: +49-30-219159-60, m.drost@markengold.de. Perscontact voor Backelite: Ethel Bachellerie, Tel.:+33-1-49-68-73-74 - +33-6-15-08-09-32 -ethel@fullsix.com






-