Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 22-12-2008

Verdachten aangehouden voor woninginbraak

AMERSFOORT Zondagavond heeft de politie twee mannen op de Rembrandtstraat aangehouden, naar aanleiding van een woninginbraak.

Rond 19.15 uur deed een buurvrouw melding van een inbraak op de Rembrandtstraat in Amersfoort. Er zou een ruit ingetrapt zijn om de woning binnen te komen. Ter plaatse keken agenten uit in de buurt, en ongeveer 20 minuten later werden twee verdachten in de straat aangehouden. Een van hen had een glassplinter in zijn schoenzool, die vermoedelijk afkomstig is van de ingetrapte ruit.

De mannen zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Spiegel kapot

AMERSFOORT Zondagavond 21 december is er op de Kepplerstraat in Amersfoort een auto vernield door langsfietsende jongeren.

Omstreeks 20.15 uur fietste een groep van ongeveer 10 jongeren door de Kepplerstraat. Een van de jongens, een 15-jarige Amersfoorter, sloeg een autospiegel kapot. Een getuige wist de jongens te achterhalen, en ze naar het politiebureau gebracht, waar de jongen bekende.

Tegen de jongen is proces-verbaal aangemaakt.

De ouders van de betrokkenen zijn op de hoogte gebracht van het voorval.

Kop-staartbotsing

AMERSFOORT Op de Hogeweg in Amersfoort heeft afgelopen zondag rond 17.30 uur een kop-staartbotsing plaatsgevonden tussen drie autos. Hierbij vielen drie lichtgewonden.

Een 80-jarige man uit Denekamp kon niet meer remmen voor het stilstaande verkeer, waardoor hij op een voorliggende auto botste. Beide inzittenden van deze auto, een man en vrouw uit Hilversum, hielden hier een pijnlijke nek aan over. Ook schoof hun auto door tegen de auto voor hen, wat de bijrijder, 26-jaar uit Amersfoort, van de voorste auto eveneens een pijnlijke nek opleverde.

Oplichting in Leusden

LEUSDEN Zaterdag 20 december heeft er een oplichting plaatsgevonden in de winkel in Leusden.

Omstreeks 14.50 uur pinde een man 70 euro bij de pinautomaat in de winkel en vergat dit geld mee te nemen. Een vrouw met kindje vond deze 70 euro, en gaf het af bij de klantenservice. Even later kwam zij om het geld met een smoesje terug te vragen bij een andere medewerker.

De verdachte is op videobeeld vastgelegd, wat de politie zal gebruiken haar op te sporen. De verdachte wordt daarom aangeraden zichzelf te melden bij de politie.