Politie Utrecht

Persbericht Eemland noord, 11.00 uur

Utrecht, 22-12-2008

Verdachten aangehouden voor diefstal tuingereedschappen

BAARN De politie heeft in december twee verdachten aangehouden omdat zij verdacht werden van het plegen van een groot aantal diefstallen van tuingereedschappen en werktuigen in de periode vanaf augustus tot en met november.

De diefstallen vonden plaats in de gemeenten Soest, Soesterberg, Baarn, Eemnes, Hoogland en Bilthoven en betrof in de meeste gevallen elektrisch of mechanisch tuingereedschap. Zo bevat het dossier van de politie vier aangiften van bladblazers en één aangifte van een motorheggenschaar die uit of vanaf autos werden gestolen. Ook de diefstal van een tweetal graafmachines was voor één van de verdachten, een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, geen brug te ver. De man wordt ook verdacht van het op grote schaal tanken zonder te betalen.

Tijdens het onderzoek bleek dat de man bij een aantal diefstallen van tuingereedschap samenwerkte met een kompaan, een 30-jarige inwoner van Baarn. Hij werd aangehouden op 9 december en na te zijn verhoord op 11 december in vrijheid gesteld. De heler van een aantal gereedschappen en werktuigen, een 42-jarige inwoner van Eemnes, kon eveneens worden getraceerd en werd op 16 december aangehouden. Op een bedrijfsterrein in Eemnes werden meerdere gestolen goederen waaronder een aanhangwagen, een trilplaat en twee minigravers aangetroffen en inbeslaggenomen. Een ander deel van de weggenomen goederen is bij tussenhandelaren teruggevonden en teruggegeven aan de benadeelden.

De 29-jarige man is voorgeleid bij justitie en bevindt zich nog in voorlopige hechtenis. De heler is op woensdag 17 december in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachten.