Politie Drenthe

Maandag

Assen, 22-12-2008

Fietser ziet auto over het hoofd

BEILEN Zondagmiddag is een 74-jarige vrouw uit Beilen geschept door een 34-jarige automobilist uit Ruinerwold. De vrouw fietste over het fietspad van de Esweg. Toen zij ter hoogte van de Brunstingerstraat over wilde steken zag zij de achterop komende automobilist over het hoofd. De automobilist kon de vrouw niet meer ontwijken waardoor zij op de motorkap belandde. De vrouw is met een gebroken arm overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen. (08-201598)

Rijbewijzen ingevorderd

BORGER Een 45-jarige automobilist uit Stadskanaal heeft zondagmiddag na een snelheidsovertreding zijn rijbewijs moeten inleveren. De man reed op de N374 ter hoogte van Borger toen bij de lasercontrole bleek dat de man 138 km/uur reed waar 80 km/uur is toegestaan. Het rijbewijs van de man is hierop ingevorderd. (08-201604)

NIEUW WEERDINGE Zondagavond is een 22-jarige automobilist uit Winschoten op de Drentse Mondenweg aangehouden. De man reed op de 1e Exloërmond waar bij een lasercontrole een snelheid van 117 km/uur werd gemeten. De maximum toegestane snelheid op deze weg is 50 km/uur. Toen agenten de man wilden aanhouden ging deze er vandoor. Na een korte achtervolging kon de man als nog worden aangehouden en is zijn rijbewijs ingevorderd. (08-201640)

Jongens aangehouden voor vernielingen

EMMEN Zondagmorgen zijn een 19-jarige jongen uit Emmen en een 20-jarige jongen uit Beek op de Houtweg aangehouden. Eerder die avond kreeg de politie de melding dat er twee jongens op een fiets met kerstverlichting en verkeersborden waren gezien. Ter plaatse bleken de jongens inderdaad kerstverlichting en twee verkeersborden te hebben vernield. De jongens zijn hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Later die morgen zijn de jongens heengezonden met een transactie van 200,-. (08-201546)

Aanhoudingen huiselijk geweld

ERM In de nacht van zondag op maandag is een 38-jarige man uit Emmer Compascuüm aangehouden voor huiselijk geweld. De man had eerder die avond zijn vriendin ernstig mishandeld. Het protocol Huiselijk Geweld is opgestart. (08-201661)

WEITEVEEN Een 21-jarige vrouw uit Klazienaveen is zondagmorgen aangehouden voor huiselijk geweld. De vrouw had haar ex-vriend bedreigd en mishandeld. Ook had zij vernielingen in en rondom het huis aangebracht. De vrouw is hierop aangehouden. Het protocol Huiselijk Geweld is opgestart. (08-201550)

Man aangehouden voor brandstichting

DWINGELOO Een 49-jarige man uit Dwingeloo is zondagmiddag aangehouden voor brandstichting. Eerder die middag kreeg de politie de melding van een schuurbrand aan de Looweg. Ter plaatse bleek het te gaan om een uitslaande woningbrand. De brandweer had de brand snel onder controle. Ten tijde van de brand waren er geen mensen in de woning aanwezig. De man is aangehouden een meegenomen naar het bureau voor verhoor. Er is een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. (08-201589)

Overlast vuurwerk

ZUIDWOLDE Zondagavond kreeg de politie de melding van overlast van vuurwerk. Ter plaatse bleek een grote groep jongeren op de Heidelaan en de Hoofdstraat met carbid te schieten. De groep is hierop aangesproken en hebben allen een waarschuwing ontvangen. (08-201656)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.