Politie Drenthe

Verkeercontroles week 50

Drenthe, 22-12-2008 o Politie Drenthe controleert structureel het verkeer op de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Gaat de snelheid omlaag dan wordt een weg veiliger.

Controle omgeving Hoogeveen

Zoals aangekondigd is dinsdag 16 december in de omgeving van Hoogeveen een algemene verkeerscontrole gehouden. Hierbij zijn 10 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. 1 bestuurder belde niet handsfree en

Veel snelheidsovertreders Industrieweg

Op 18 december heeft de politie op de Industrieweg in Assen het verkeer gecontroleerd op snelheid. Tijdens de controle zijn er 2196 passanten gepasseerd. Hiervan waren er 281 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 91km/uur. Op de Industrieweg is de maximum toegestane snelheid 50 km/uur.

Ook heeft de politie deze dag een snelheidscontrole gehouden op de Oversingellaan in Assen. Hierbij hebben 2785 passanten de controle gepasseerd. 60 hiervan waren in overtreding. De hoogst gemeten snelheid tijdens deze controle was 95 km/uur. De maximum toegestane snelheid op deze weg is 50 km/uur.

Controles deze week

Controleren gebeurt op basis van onderzoeksgegevens over de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Uit deze gegevens zijn voor ieder speerpunt (snelheid, alcohol, roodlicht, helm, gordel) de meest verkeersonveilige weggedeelten geselecteerd waar Politie Drenthe structureel controleert. Als verkeersdeelnemer kunt u invloed op de verkeersveiligheid uitoefenen door de verkeersregels na te leven. Weten waar Politie Drenthe deze week controleert? Kijk op www.verkeershandhaving.nl bij controles.

Samen kunnen we werken aan een veiliger verkeer. Gesnapt?!

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.