Bekendmaking regelingen MIA en Vamil 2009 drie weken uitgesteld

22/12/2008 10:40

SenterNovem

De fiscale regelingen MIA en Vamil 2009 worden niet zoals jaarlijks in december bekend gemaakt, maar pas medio januari. De nieuwe regelingen treden met terugwerkende kracht op 1 januari 2009 in werking. De budgetten voor 2009 zijn verruimd naar 79 miljoen euro voor de Vamil en 89 miljoen euro voor de MIA. Bovendien is met ingang van 1 januari voor duurzame kassen en duurzame stallen afschrijving tot aan de restwaarde mogelijk. Dit is het gevolg van de goedkeuring die de Europese Commissie voor de duur van zes jaar geeft aan de regelingen. De MIA en Vamil 2008 worden per 1 januari 2009 ingetrokken.

Ondernemers kunnen al jaren voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken met de fiscale regelingen MIA (Milieu-investeringsaftrek) en Vamil (Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen). Op de Milieulijst staan alle milieu-investeringen die in aanmerking komen voor MIA en/of Vamil. Het Ministerie van VROM past de Milieulijst jaarlijks aan, zodat de lijst aan blijft sluiten bij de beleidsprioriteiten en de huidige ontwikkelingen in de markt. De totstandkoming van de Milieulijst 2009 heeft dit jaar meer tijd gekost dan verwacht. Als gevolg daarvan loopt de bekendmaking van de nieuwe Milieulijst vertraging op.

MIA en Vamil

De MIA en de Vamil zijn fiscale regelingen van de ministeries van VROM en Financiën. Via deze regelingen stimuleert het ministerie van VROM Nederlandse bedrijven te kiezen voor milieuvriendelijke technieken en apparatuur. Via de MIA kunnen ondernemers tot 40 procent van de investeringskosten voor een milieuvriendelijk bedrijfsmiddel aftrekken van de fiscale winst. Met de Vamil kunnen ondernemers zelf bepalen wanneer ze de investeringskosten van een bedrijfsmiddel afschrijven. Dat levert een liquiditeits- en rentevoordeel op.. SenterNovem voert de MIA en Vamil uit.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de MIA/Vamil, kijk dan op www.senternovem.nl/miavamil. Ook kunt u op werkdagen tussen 8.30 uur en 12.30 uur contact opnemen met de helpdesk MIA/Vamil, telefoon (038) 455 34 80.

SenterNovem

SenterNovem is een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken dat beleid uitvoert voor verschillende overheden en zo bijdraagt aan innovatie en duurzaamheid.





http://www.senternovem.nl/miavamil

http://www.senternovem.nl