Politie Hollands Midden


Datum: 22 december 2008

Noordwijk Botsing met hond Een 56 jarige fietser uit Noordwijkerhout is zondag 21 december om 10.45 uur gevallen na een botsing met een hond. De Noordwijkerhouter reed over het fietspad langs de Provincialeweg toen hij ter hoogte van de Bosweg een overstekende hond van een Noordwijker niet meer kon ontwijken. De fietser liep een hoofdwond op en werd voor behandeling overgebracht naar het LUMC.

Noordwijk Onderzoek naar vechtpartij De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij op zaterdag 20 december rond 00.30 uur op de Hoofdstraat. Twee jongens, bekenden van elkaar, raakten verwikkeld in een stoeipartij waarbij ze een bromfiets lieten vallen. Terwijl één van de jongens het rijwiel weer overeind zette werd hij beetgepakt door de eigenaar van de bromfiets. Hierop ontstond een vechtpartij waarna er nog twee vrienden van de eigenaar kwamen aangereden op een bromfiets.

Rijnsburg/Lisse/Hillegom Alcoholcontrole De politie in de Duin- en Bollenstreek heeft tussen vrijdagavond 19 en de nacht van zaterdag 20 december een alcoholcontrole gehouden op de Noordwijkerweg in Rijnsburg, de Westelijke Randweg in Lisse en de Leidestraat in Hillegom. Er werden 543 blaastesten afgenomen. Acht bestuurders werden aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Zij kregen ook een rijverbod opgelegd.

Leiden Politie onderzoekt mishandeling De politie heeft in nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 december een 18 jarige inwoner van Leiden aangehouden op de Fruinlaan. Hij was aanwezig bij een feest op een school daar. Op enig moment had hij ruzie met zijn vriendin. Een 34 jarige portier kwam tussenbeide en zou vervolgens enkele klappen gekregen hebben. Hij hield de man aan en droeg hem later aan de politie over. De politie doet verder onderzoek.

Leiden Politie onderzoekt mishandeling De politie heeft in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 december rond 00.30 een drietal mannen aangehouden op het Kort Galgewater. Zij worden ervan verdacht een 21 jarige inwoner van Oegstgeest mishandeld te hebben op de Breestraat. De mannen zijn ter verhoor meegenomen en zijn de volgende ochtend rond 11.00 uur weer in vrijheid gesteld. De politie doet verder onderzoek.

Voorschoten Politie onderzoekt mishandeling De politie heeft in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 december omstreeks 03.45 uur een 26 jarige inwoner van Voorschoten aangehouden op de Koningin Julianalaan. De man zou, na zich onder invloed van alcohol misdragen te hebben bij een horecagelegenheid, een 21 jarige inwoner van Leiden geslagen hebben. De Voorschotenaar is ter verhoor meegenomen en de volgende ochtend rond 10.45 uur weer in vrijheid gesteld.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na mishandeling vriendin De politie heeft zondag 21 december om 02.45 uur drie Alphenaren van 19 (2) en 20 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen aan auto's. Een getuige zag drie mannen die vermoedelijk onder invloed waren van alcohol auto's vernielen op de Gouwesluisseweg. De mannen liepen hierna weg door het tunneltje in de richting van de Mercedesdealer. Agenten zagen inderdaad de verdachten lopen op de Steekterweg en hielden ze daar aan. In totaal werden acht auto's aangetroffen waarvan de buitenspiegels kapot waren. Van twaalf andere auto's waren de spiegels alleen ingeklapt.

Nieuwkoop Aanhouding na mishandeling De politie heeft in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 december een 16 jarige Nieuwkoper aangehouden op verdenking van mishandeling van een 16 jarige Alphenaar. Volgens de Alphenaar kreeg hij op de Elleboogvaart toen hij in gesprek was met een kennis plotseling een klap uit het niets. Hij raakte hierdoor even bewusteloos. Op dat moment waren er meerdere jongeren op straat. De Alphenaar kreeg kort daarna te horen wie hem geslagen zou hebben. Deze verdachte werd thuis aangehouden. Hij verklaarde ruzie te hebben gehad met de Alphenaar. Deze viel hem juist lastig waarna er over en weer geslagen zou zijn. De politie doet verder onderzoek.

Hazerswoude-Rijndijk Verkeersongeval Vrijdag 19 december even na 16.30 uur vond op de rotonde Rijndijk/Bruggestraat een verkeersongeval plaats. Een 18 jarige automobilist uit Hazerswoude-Rijndijk reed over de Rijndijk in de richting van de Da Costasingel. Op de rotonde zag hij een 62 jarige fietsster uit zijn woonplaats over het hoofd en reed haar aan. De vrouw werd met vermoedelijk heupletsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Boskoop Sigaretten uit supermarkt gestolen De politie doet onderzoek naar de diefstal van een nog onbekende hoeveelheid sigaretten uit een supermarkt aan de Koninginneweg. Zaterdag 20 december rond 04.30 uur kreeg de politie de melding dat daar werd ingebroken. De politie trof terplaatse een opengebroken hoofdingang aan. De daders waren gevlogen.

Gouda Aanhoudingen na geweld De politie heeft het afgelopen weekend 12 verdachten aangehouden die betrokken waren bij 5 zaken van geweld. Eén van de verdachten zit nog vast en wordt dinsdag 23 december voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie maakt van elke zaak proces-verbaal op.

Vrijdagavod 19 december rond 22.50 uur, ontstond op de Markt een woordenwisseling waarbij een 16 jarige jongen uit Gouda en vier plaatsgenoten van 18, 18, 19 en 35 jaar bij betrokken waren. Er vielen daarbij klappen. De politie wist de vier snel aan te houden.

Zaterdag 20 december rond 02.40 uur hield de politie op de Coppenersteeg een 30 jarige man uit Den Haag aan. Hij viel daar een 27 jarige man uit Gouda aan en bij zijn aanhouding mishandelde hij een agente. Deze verdachte wordt voorgeleid aan de rechter- commissaris.

Zondag 21 december rond 00.50 uur ging in een uitgaansgelegeheid aan de Markt een 32 jarige man uit Gouda volledig door het lint en moest in bedwang worden gehouden door portiers. Die nacht rond 01.30 uur reageerde de politie op beelden van stadtoezicht dat op de Turfsingel een groep jongeren zich baldadig gedroegen. Terplaatse bleek een 16 jarige jongen uit Gouda klappen te hebben gehad. De politie verrichtte zes arrestaties, Goudse jongeren van 16, 17 (3x), 18 en 20 jaar.

Verder doet de politie onderzoek naar de mishandeling van een 19 jarige man uit Gouda. De Gouwenaar deed aangifte dat hij op zondag 21 december rond 03.45 uur op de Sportlaan was mishandeld door twee mannen van tussen de 16 en 23 jaar. Vermoedelijk gaat het hier om dezelfde mannen die kort daarvoor op de la Reylaan zijn portemonnee hadden bemachtigd. Op de Sportlaan kwam hij de twee weer tegen. Hij kreeg hij de portemonnee terug maar ze wilden nog wel geld met zijn bankpas pinnen. Uit die discussie ontstond de mishandeling.

Schoonhoven Aanhouding na mishandeling De politie heeft zondag 21 december rond 04.45 uur een 20 jarige man uit Gouda aangehouden voor het mishandelen van een 17 jarige plaatsgenoot. Buiten een uitgaansgelegeheid aan de Opweg was tussen de twee een woordenwisseling ontstaan waarna er klappen vielen. De verdachte werd na zijn verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

------------------------------------- einde berichten ------------------------------------------------------