Politie Groningen

Maandag 22 december 2008

Provincie Groningen, 22-12-2008

Groningen: inbraak horecagelegenheid

In een horecagelegenheid aan de Boumaboulevard in Groningen is afgelopen weekend ingebroken. Onbekenden zijn binnen gekomen door een raam te forceren. In het pand zijn diverse vernielingen aangericht. Het is nog onduidelijk wat er precies is weggenomen. De eigenaar moet nog aangifte doen.

Groningen: twee gewonden bij kop-staartbotsing

Bij een kop-staartbotsing op de Bedumerweg in Groningen zijn zondagochtend twee personen gewond geraakt. Het gaat om twee automobilisten uit Groningen, 38 en 82 jaar. De 82-jarige remde plotseling, waardoor de 38-jarige bestuurder op zijn voorganger botste. De 82-jarige moest door de brandweer uit de auto bevrijd worden. Beide bestuurders zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Hoogezand: ruzie in winkelcentrum

In het winkelcentrum aan de Gorecht-Oost in Hoogezand is zondagmiddag ruzie geweest tussen een echtpaar en een groepje jongeren. Volgens het echtpaar had de vrouw een jongen geraakt bij het passeren in het drukke winkelcentrum. De jongen had hierop agressief gereageerd en ontstond een woordenwisseling. Vervolgens gingen beide partijen een andere kant op. Toen het echtpaar buiten het winkelcentrum kwam, werden zij opgewacht door de jongeren. Plotseling werd de man geschopt en geslagen door één of meerdere jongeren. De man kwam ten val, maar het schoppen stopte niet. Na een tijdje gingen de jongeren er vandoor. De man moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie heeft inmiddels een aantal getuigen gehoord en stelt een nader onderzoek in.

Veendam: man slaat zijn buurman

Een 24-jarige man uit Veendam is in de nacht van zondag op maandag in zijn woonplaats gearresteerd voor het mishandelen van zijn buurman. Toen de agenten naar aanleiding van een telefoontje een bezoek brachten aan het slachtoffer bleek hij een forse hoofdwond te hebben. Daarop is de verdachte aangehouden en ingesloten. De politie onderzoekt de zaak. De reden voor de mishandeling is nog niet duidelijk.

Veendam: drie aanhoudingen na spoor van vernielingen

Een 25-jarige man uit Veendam is zondagavond samen met twee plaatsgenoten, een 24-jarige man en een 22-jarige man, aangehouden aan de Vredenrustlaan. De drie hadden meerdere vernielingen in de omgeving gepleegd. Een man die hen daarop aansprak werd door de 25-jarige verdachte geslagen. Ondanks dat wist de melder deze raddraaier vast te houden tot de politie arriveerde. Zijn twee kompanen konden korte tijd later worden aangehouden. Tegen de drie mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oude Pekela: betrokkene bij aanrijding heeft drank op

Een 55-jarige man uit Veendam is zondagavond op de WH Bosgrastraat in Oude Pekela aangehouden omdat hij als automobilist teveel had gedronken. De verdachte was betrokken bij een aanrijding. Toen de agenten op straat een blaastest afnamen rees het vermoeden dat hij teveel had gedronken. Hoeveel precies is nog niet duidelijk, op het politiebureau bleek de man niet meer in staat een tweede blaastest te ondergaan. Van de man werd bloed afgenomen om vast te stellen hoe hoog het alcoholpromillage in zijn bloed is. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.