Gemeente Lelystad

Nieuwe provinciale risicokaart Flevoland online

De nieuwe provinciale risicokaart is online gegaan. Deze digitale kaart laat de belangrijkste risicos zien binnen Flevoland. De gegevens over Lelystadse risicos zijn door en in overleg met de gemeente Lelystad in kaart gebracht.

Landelijk model

De kaart is gebaseerd op een landelijk model. Flevoland is hiermee de zevende provincie die de nieuwe risicokaart online heeft. Nieuw op deze kaart is dat ook kwetsbare objecten als ziekenhuizen, scholen etc. worden getoond.

* Ga naar de Risicokaart Flevoland.

Inzicht tot op wijkniveau

Elke burger kan via www.risicokaart.flevoland.nl makkelijk toegang krijgen tot de kaart en kan met behulp van een eenvoudig kliksysteem in één oogopslag tot op wijkniveau zien welke risicos er in zijn of haar omgeving bestaan. Uiteraard worden de risicos ook toegelicht. Bij elk risico staat vermeld wie de vergunning heeft verleend, gemeente of provincie, en wie er dus ook controle uitoefent op het bedrijf. Het gaat vooral om bedrijven waar gevaarlijke stoffen zijn opgeslagen.

Andere risico's

Ook andere risicos voor zover die in de provincie Flevoland voorkomen staan op de kaart. Het gaat dan om bijvoorbeeld overstromingen en bosbranden. Daarnaast wordt aangegeven welke kwetsbare objecten er in de nabijheid van een risico staan. Voorbeelden daarvan zijn scholen, verpleeghuizen en ziekenhuizen. In de loop van 2006 worden de transportroutes van gevaarlijke stoffen toegevoegd.
---