Gemeente Nuenen

Samenwerking Son en Breugel en Nuenen onverkort voortgezet

Op 16 december jongstleden is de Klankbordgroep Samenwerking is (d) enorm, voor de eerste maal bijeen gekomen. In deze klankbordgroep zitten vertegenwoordigers van de gemeenteraden van Son en Breugel en Nuenen. Zij hebben een aantal afspraken gemaakt over de samenwerking.

De intensieve samenwerking wordt onverkort voortgezet. Voor de korte termijn zijn drie speerpunten vastgesteld: Personeel en organisatie, financiële administratie en documentaire informatievoorziening. De intensivering van de samenwerking op deze bedrijfsvoeringszaken pakken beide gemeenten verder voortvarend op. Vóór de zomer 2009 wordt de besluitvorming over de definitieve wijze van samenwerking c.q. integratie op deze onderdelen afgerond.

Gelijktijdig wordt een onderzoek opgestart naar de meest wenselijke samenwerkingsmogelijkheden op een 15-tal andere gebieden: bibliotheekwerk, onderwijs, milieu, bouwvergunningen, actualisering bestemmingsplannen, buitentoezicht, brandweer, rampenbestrijding, civiele werken, archeologie/monumentenzorg en belastingen.

Prioriteit hierin hebben de onderwerpen: uitkeringen en integratie Wet werk en bijstand, verlening en handhaving bouwvergunningen en actualisering bestemmingsplannen.

In het komende halfjaar wordt onderzocht wat de beste schaal voor samenwerking op deze 15 terreinen is en hoe deze het best kan worden vormgegeven.

Vóór 2010 wordt een definitief besluit genomen over de daadwerkelijke start van de samenwerking.

Met deze afspraken is een goede, nieuwe stap in de samenwerking tussen gemeente Nuenen en Son en Breugel gezet.