Politie Rotterdam Rijnmond

Zondag 21 december 2008

* INBREKER GEARRESTEERD NA MELDING POLITIEMAN IN VRIJE TIJD

Dankzij een melding van een politieman in vrije tijd hebben politiemensen van het district West zaterdagavond een 47-jarige man zonder vaste verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een woning aan de Torenlaan. De politieman meldde rond zeven uur dat een man zich verdacht ophield bij woningen aan de Torenlaan. Aan de hand van het opgegeven signalement werd de verdachte in de buurt aangehouden. Na onderzoek bleek dat er was ingebroken in een woning aan de Torenlaan.
De 47-jarige man is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.


* POLITIE BETRAPT AUTO-INBREKER OP HETERDAAD

Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben zaterdagavond een 34-jarige Rotterdammer op heterdaad betrapt tijdens een auto-inbraak. De surveillerende politiemensen zagen rond elf uur dat de man een autoradio pakte uit de auto, geparkeerd aan de Blazoenstraat. De Rotterdammer gooide de radio weg toen hij de politiemensen zag.
De verdachte werd aangehouden. Omdat de eigenaar van de auto niet bereikbaar was, werd de auto overgebracht naar het politiebureau. In de auto lagen diverse sleutelbossen en een gouden ring.


* BROERS AANGEHOUDEN NA MISHANDELING
Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben in de nacht van zaterdag op zondag twee broers, 17 en 22 uit Rotterdam, aangehouden voor mishandeling.
Het tweetal had rond twee uur 's nachts onenigheid met elkaar gekregen in hun woning aan de Molecatensingel. Tijdens een vechtpartij tussen de twee broers liep de 17-jarige jongen onder andere een gebroken arm, gebroken been en verwondingen aan zijn hoofd op nadat hij met een ijzeren voorwerp was geslagen. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.
De 22-jarige broer werd ter plaatse aangehouden. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA AANTREFFEN VUURWAPEN TIJDENS ACTIE

PREVENTIEF FOUILLEREN
Politiemensen van het district Zuid hebben zaterdag kort voor middernacht een 33-jarige man zonder vaste verblijfplaats gearresteerd voor vuurwapenbezit tijdens een actie preventief fouilleren.
Tijdens de actie werden 147 mensen gefouilleerd op onder meer de metrostations Zuidplein, Slinge en diverse andere plekken in het aangewezen veiligheidsrisicogebied. Een man werd hierbij aangehouden omdat hij boetes had openstaan. Tijdens de actie kreeg de politie een tip van een burger dat een man met vuurwapen in een café aan het Plein zat. Het vuurwapen werd aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte werd gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering werd gesteld.


* KERSTBOOM IN BRAND GESTOKEN
VLAARDINGEN - Onbekenden hebben zaterdagavond de kerstboom voor het stadhuis aan de Markt in brand gestoken. De brandweer bluste de brand direct, maar kon niet meer voorkomen dat de boom veel schade opliep.
Na overleg met de gemeente Vlaardingen de brandweer is besloten vanwege mogelijk gevaar de kerstboom af te voeren. De politie onderzoekt de brandstichting.


* AANHOUDINGEN EN BEKEURINGEN TIJDENS TOEZICHT TEGEN OVERLAST

SPIJKENISSE - Politiepersoneel van het biketeam, wijkteam en de Regionale Ondersteuningsgroep hebben in de nacht van zaterdag op zondag toezicht gehouden in en rond het centrum van Spijkenisse. De politie arresteerde kort na middernacht een 22-jarige man uit Spijkenisse op de Westkade. Hij was in het bezit van een keukenmes. Deze is in beslag genomen. Een 27-jarige man uit Geervliet werd aangehouden na wildplassen. De verdachte weigerde zijn identiteitskaart te geven en werd aangehouden. De politie arresteerde op het Havenplein een 21-jarige man uit Spijkenisse op verdenking van handel in drugs. Hij was in het bezit van vermoedelijk cocaïne. Verder bekeurde de politie 12 mensen voor onder andere wilplassen, afval op straat gooien en alcohol drinken op de openbare weg.


* ARRESTATIETEAM INGEZET NA POGING OVERVAL

Het arrestatieteam van de politie Rotterdam-Rijnmond heeft zaterdag aan het begin van de avond een pand aan de Beijerlandselaan doorzocht.
Dit gebeurde na een poging overval op een geldwinkel aan de Beijerlandselaan. Een nog onbekende man kwam rond vijf uur de winkel in met mogelijk een vuurwapen. De medewerkster drukte meteen de overvalknop in en ging een andere ruimte in. Omdat de verdachte mogelijk nog in het pand aanwezig kon zijn, heeft het arrestatieteam het pand doorzocht. De verdachte werd niet meer aangetroffen. De recherche stelt een onderzoek in naar de overvaller.


* BRAND IN VUURTON GEBLUST
VLAARDINGEN - Zaterdagavond rond half negen verzamelde een groep jongeren enkele tientallen pallets op de Broekweg, mogelijk om deze in brand te steken. Toen de politie ter plaatse kwam, stond de groep bij een vuurton. De politie heeft een aantal jongeren gesproken. Na een gesprek hebben de jongeren de pallets weggehaald. De brandweer heeft het vuur in de ton geblust.


* RET-MEDEWERKER HOUDT JONGEN AAN NA VERNIELING IN METRO

Een medewerker van de RET heeft zaterdagavond rond half zes een 14-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel aangehouden na een vernieling in de metro nabij metrostation Schenkel. De man zag dat de verdachte een aansteker tegen de rugleuning van een stoel hield. Hierdoor ontstond een brandlucht. Op de betreffende stoel zat een vrouw een nylonjas met bontkraag, die daardoor vlam kon vatten. De getuige greep direct in, hield de jongen staande en alarmeerde de politie.


* POLITIE BETRAPT AUTO-INBREKER OP HETERDAAD

Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben zaterdagavond een 34-jarige Rotterdammer op heterdaad betrapt tijdens een auto-inbraak. De surveillerende politiemensen zagen rond elf uur dat de man een autoradio pakte uit de auto, geparkeerd aan de Blazoenstraat. De Rotterdammer gooide de radio weg toen hij de politiemensen zag.
De verdachte werd aangehouden. Omdat de eigenaar van de auto niet bereikbaar was, werd de auto overgebracht naar het politiebureau. In de auto lagen diverse sleutelbossen en een gouden ring.

Zaterdag 20 december 2008


* DRIE GEWONDEN NA BRAND IN WONING
Bij een brand in een woning aan de Beukelsweg zijn vrijdagavond twee kinderen en een volwassene gewond geraakt. De brand ontstond rond half negen in de woning. De brandweer haalde de drie slachtoffers uit de woning.
Een 6-jarig jongetje, een meisje van 10 en een 50-jarige Rotterdammer ademden teveel rook in en werden overgebracht naar het ziekenhuis.
De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.


* VERDACHTE HUISELIJK GEWELD PLEEGT VERZET TIJDENS AANHOUDING

SCHIEDAM - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben vrijdagavond een 28-jarige Rotterdammer aangehouden voor huiselijk geweld. Tijdens de aanhouding verzette de man zich hevig. Rond tien uur kreeg de politie de melding dat een bewoonster van de Van Hallstraat was geslagen. Ter plaatse troffen agenten de man aan in het portiek. De verdachte probeerde een politieman tegen te houden, trok aan zijn arm en gaf aan het buiten uit te willen vechten. De Rotterdammer werd aangehouden. Hij begon zich te verzetten, viel van de trap en sloeg een agent een bloedneus. Met gebruik van pepperspray werd de verdachte gearresteerd en in de politiebus geplaatst. Hier bedreigde en beledigde hij de politiemensen.
Na onderzoek bleek dat de 24-jarige ex-vriendin door de man was geslagen op haar oog.
De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* RAMKRAAK APOTHEEK
BLEISWIJK - De recherche van het district Noord is een onderzoek gestart naar een ramkraak die zaterdagochtend in de vroege uren op de Trompstraat plaatsvond.
Met een auto werd rond vier uur tegen de grote winkelruit van een apotheek gereden. Het is onduidelijk wat de daders hebben weggenomen.


* POLITIE ARRESTEERT MANNEN NA DIEFSTAL NAVIGATIESYSTEMEN

BERGSCHENHOEK - Politiemensen van het district Noord hebben vrijdagochtend twee mannen van 38 en 51 uit Den Haag aangehouden verdacht van auto-inbraken.
Een getuige meldde dat in een aantal auto's was ingebroken en gaf goede signalementen door. Met meerdere politie-eenheden werd een onderzoek in de omgeving ingesteld. Dit resulteerde in de aanhouding van de twee verdachten op de Doorsteek. In hun auto lag een aantal navigatiesystemen.
Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De recherche onderzoek of de twee verdachten meer inbraken in auto heeft gepleegd.


* MENSEN BEKEURD VOOR VEROORZAKEN OVERLAST EN AANHOUDING NA

BELEDIGING POLITIE
SPIJKENISSE - Politiemensen van het district De Eilanden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag 13 mensen bekeurd voor onder meer alcohol drinken op de openbare weg en een 25-jarige man uit Rozenburg aangehouden voor belediging van de politie. Kort na middernacht zag personeel van cameratoezicht een groep jeugd bij de ingang van het winkelcentrum Akkers. Ze dronken onder andere bier. De jongens hadden geen redelijk doel voor hun aanwezigheid en veroorzaakten overlast. De politie bekeurde zes jongeren voor het zonder redelijk doel ophouden en een van hen voor het drinken van alcohol op de openbare weg. De groep moest weggaan bij het winkelcentrum.
Op de Voorstraat arresteerde de politie een 25-jarige Rozenburger nadat hij de politie uitschold en beledigde. De verdachte was in het bezit van een opengevouwen mes in zijn kleding. De politie schreef in het centrum meerdere bekeuringen uit voor onder meer: doen van natuurlijke behoefte doen (2x), alcohol nuttigen op de openbare weg (3x) en afval achterlaten op de openbare weg.


* POLITIE ONDERZOEKT OVERVAL TABAKSWINKEL

De recherche van het district Oost is een onderzoek gestart naar een overval op een tabakswinkel aan het Ambachtsplein. Twee mannen kwamen rond drie uur de winkel in en bedreigden het personeel met een mes. Met een onbekende buit gingen de overvallers er vandoor.
De aanpak van overvallen heeft voor de politie Rotterdam-Rijnmond de allerhoogste prioriteit.
Eind 2007, begin 2008 vond er grote stijging plaats. Om dit te stoppen stellen vele tientallen politiemensen dag en nacht alles in het werk om dit voor elkaar te krijgen. Zowel preventief door gericht en zichtbaar te surveilleren, denk hierbij aan de rondcirkelende helikopter of surveillance tijdens openings- en sluitingstijden en agenten die surveilleren in burgerkleding. Maar ook door onafgebroken recherchewerk om de daders te pakken. De politie arresteerde dit jaar zo'n 200 overvallers. Dit betekent niet dat de politie stopt met haar extra activiteiten. Sterker nog, de aanpak van overvallen heeft prioriteit nummer . Ervaring uit voorgaande jaren leert dat in de donkere maanden het aantal overvallen toeneemt. Om dit tegen te gaan hebben de politie en gemeente maatregelen genomen en zoeken daarbij de samenwerking met winkeliers als het gaat om voorzorgsmaatregelen zoals bijvoorbeeld camerasystemen en de DNA-spray. Maar ook het tijdig afromen van geld is belangrijk (ofwel het zorgen dat er niet veel geld aanwezig is in winkels). Ook aan onder meer winkelend publiek en bewoners wordt gevraagd om altijd alert te zijn op verdachte omstandigheden. Betaal zoveel mogelijk met de pinpas en zorg ervoor dat zo min mogelijk mensen afweten van de mogelijke aanwezigheid van waardevolle goederen of geldbedragen in uw woning/kluis.
De politie gaat verder met de onderzoeken, preventieve acties en ontwikkelt zich hierbij ook op technologisch gebied. Voor (potentiële) overvallers geldt dat zij door de politie, hetzij thuis of na het uitzitten van de gevangenisstraf, gewaarschuwd worden. De politie houdt ze in de gaten en zet alles op alles om verdachten van overvallen aan te houden.


* ACTIE LEEFBAARHEID EN VEILIGHEID
Politiemensen van het district Oost, de KLPD, Stadstoezicht, RET en de NS hebben vrijdag 19 december van half vijf 's middags tot kort na middernacht een actie gehouden met het doel het bevorderen van de leefbaarheid en veiligheid in en om de omgeving van metrostation Prins Alexander en omliggende metrostations te Rotterdam.
Vanaf 18:00 uur is de controle gehouden op station Prins Alexander en vanaf 21:30 uur op metrostation Capelse Brug. In burger werd op het traject metrostations Graskruid/Capelsebrug gesurveilleerd, waarbij is opgetreden tegen diverse overtredingen en vormen van overlast. Stadstoezicht heeft 3 uur gesurveilleerd in de omgeving van het Metrostation Alexander. Tevens hebben politiemensen in burger en een aantal geüniformeerde politiemensen in en rondom het winkelcentrum Alexandrium intensief gesurveilleerd. Hierbij werd met name gelet op (voorkomen van) auto-inbraken, fietsendiefstallen, zakkenrollerij en overvallen. De RET bekeurde 312 reizigers voor zwartrijden. De KLPD schreef 3 bekeuringen uit voor diverse overtredingen. De politie Rotterdam-Rijnmond schreef 16 bekeuringen uit voor met name het drinken van alcohol op de openbare weg/ in de metro maar ook voor het gooien van afval op straat.