Gemeente Kerkrade

22.12.08: Koninklijke Onderscheiding voor de heer J.N. Franssen

Op zondag 21 december jl. ontving de heer J.N. (Jeu) Franssen uit handen van burgemeester Jos Som een Koninklijke Onderscheiding. Hij wordt dan benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De uitreiking vond plaats in het Catharinahoes, Lambertusstraat 12, Holz, Kerkrade, ter gelegenheid van het kerstconcert van de Koninklijke Harmonie St. Caecilia 1843.

Persoonlijke gegevens de heer J.N. Franssen (62 jaar) Adres: Lempersstraat 15, 6461 XB Kerkrade

Decorandus was van 1972 tot 2003 bestuurslid van de Koninklijke Harmonie St. Caecilia 1843. Tevens beheerde hij het instrumentarium van de drumband van de harmonie en was hij verantwoordelijk voor het budget. Daarnaast was hij muzikaal leider van de drumband bij optredens en was hij lid van diverse commissies, waaronder de commissie Huisvesting van het Wereld Muziek Concours, de commissie St. Caeciliaviering en de commissie Carnaval.

Om het bestuur te ontlasten verricht de heer Franssen nog steeds vele diensten voor de Koninklijke Harmonie St. Caecilia 1843. Tot 2007 heeft hij meegeholpen bij het inzamelen van oud papier en hij is nog steeds verantwoordelijk voor het instrumentarium van de drumband.

Bovendien is hij bezig met het samenstellen en uitwerken van het jubileumconcert voor het 50-jarig bestaan van de drumband.