Gemeente Kerkrade

22.12.08: Koninklijke Onderscheiding voor J.W.M. Krewinkel

Op zondag 21 december jl. ontving de heer J.W.M (Joep) Krewinkel uit handen van burgemeester Jos Som een Koninklijke Onderscheiding. Hij wordt dan benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De uitreiking vond plaats in het Catharinahoes, Lambertusstraat 12, Holz, Kerkrade, ter gelegenheid van het kerstconcert van de Koninklijke Harmonie St. Caecilia 1843.

Persoonlijke gegevens de heer J.W.M. Krewinkel (62 jaar) Adres: Schleidenstraat 222, 6461 JT Kerkrade

Decorandus was van 1989 tot 2006 bestuurslid van de Koninklijke Harmonie St. Caecilia 1843. In het bestuur vertegenwoordigde hij de drumband.
De heer Krewinkel was ook vele jaren leerlingencoördinator en hij was voorzitter van diverse commissies, waaronder de commissie Huisvesting Wereld Muziek Concours. Verder was hij mede-organisator van het jaarlijkse Open Air Concert, de commissie St. Caeciliaviering en de commissie Carnaval.

Na zijn bestuursperiode bleef de heer Krewinkel vrijwilliger voor de Koninklijke Harmonie St. Caecilia 1843.
Hij was tot 2007 betrokken bij het inzamelen van oud papier en is momenteel verantwoordelijk voor het transport van de instrumenten naar concerten.

Tevens is hij nauw betrokken bij het samenstellen en uitwerken van het jubileumconcert voor het 50-jarig bestaan van de drumband.