Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht, 22-12-2008

Toezicht en handhaving bij Thunderdome-festival

UTRECHT Zaterdagavond en zondagmorgen heeft de politie de openbare orde gehandhaafd bij het Thunderdome festival in de Jaarbeurshallen in Utrecht. Dit heeft geleid tot 25 aanhoudingen.

Van zaterdag 20 december om 22.00 uur tot zondagmorgen 07.00 uur waren politie en openbaar ministerie (naast uiteraard beveiliging en EHBO) aanwezig bij het festival, met als doel om het festival voor de circa 16.000 bezoekers feestelijk maar ook ordelijk en veilig te laten verlopen.

De politie controleerde onder andere met politiehonden op drugsbezit en het openbaar ministerie zorgde voor de afdoening. Er werden 25 verdachten aangehouden. Personen die drugs op zak hadden, mochten niet meer naar binnen. Hun drugs werden in beslag genomen. Het openbaar ministerie kon van 15 verdachten een totaalbedrag van meer dan 3000 euros aan transacties innen. Daarnaast werden 10 processen-verbaal opgemaakt die ook direct zijn beoordeeld en op een zitting in maart 2009 zijn gezet.

Voordeel van dit lik-op-stuk beleid is dat met name buitenlandse bezoekers hun transactie gelijk voldoen. Als pas achteraf een straf wordt opgelegd, is het lastiger deze te innen.

Vrouw beroofd van haar tas

UTRECHT Op de Azielaan vond zondagmiddag een straatroof plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 28-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 16.50 uur de hal van haar flat aan de Azielaan binnen. In de hal zat een man die vroeg of de vrouw alleen was. Nog voordat zij antwoord kon geven pakte de man de tas van het slachtoffer en rende de hal uit. Een getuige heeft nog kort de achtervolging ingezet en zag dat de verdachte wegfietste in de richting van het winkelcentrum Kanaleneiland.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Het signalement van de verdachte luidt, man, lichtgetinte huidskleur, tussen de 35 en 40 jaar,1.75 1.80 meter lang, normaal postuur en een onverzorgd uiterlijk. Hij droeg een muts (mogelijk rood met witte letters erop), een donkere jas en lichtkleurige sportschoenen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht zuid, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Kanaalstraat vond zondagavond een aanrijding plaats waarbij een jongen op een bromfiets gewond raakte.

Omstreeks 21.30 uur reden twee jongens ieder op een bromfiets over de Kanaalstraat en kwamen uit de richting van het centrum. Ter hoogte van de brug van de Billitonkade kwam vanuit de richting van de Laan van Nieuw Guinea een auto gereden. Eén van de twee bromfietsers een 17-jarige jongen uit Driebergen / Rijsenburg week uit en wilde het fietspad oprijden, maar zag niet dat er een verhoging was.

Hierdoor ging de jongen onderuit. Zijn maat viel met zijn bromfiets boven op hem. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn hoofd en werd door ambulancepersoneel onderzocht. De andere jongen raakte niet gewond.

Onderuit onder invloed

UTRECHT Op de Castellumlaan vond in de nacht van zondag 21 op maandag 22 december een aanrijding van een bromfiets tegen een betonblok. Hierbij raakte een jongen gewond.

Door getuigen werd rond 02.10 uur naar de politie gebeld omdat zij een jongen naast zijn bromfiets op de Castellumlaan hadden zien liggen. Ter plaatse troffen agenten een 17-jarige jongen uit Vleuten aan. De jongen was vermoedelijk onder invloed met zijn bromfiets tegen een betonblok aangereden en ten val gekomen.

De helm van de jongen lag vijf meter verder. Omdat het slachtoffer moeilijk aanspreekbaar was werd hij met een ambulance naar het Ouderijnziekenhuis overgebracht. De politie doet nog onderzoek naar de exacte oorzaak van de aanrijding.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg vond zondagmiddag een aanrijding tussen een auto en een voetganger plaats. Hierbij raakte de voetganger gewond.

Een 22-jarige automobilist uit Utrecht reed rond 14.15 uur met zijn auto over de Amsterdamsestraatweg vanuit de richting Maarssen. Ter hoogte van de Anemoonstraat kwam plotseling een auto bestuurd door een 46-jarige man uit Utrecht de weg op rijden. De 22-jarige man moest krachtig remmen en uitwijken hierbij schepte hij met zijn auto een 68-jarige voetganger uit Utrecht. Het slachtoffer werd met letsel aan zijn hoofd en een dubbele beenbreuk naar het Ouderijnziekenhuis overgebracht. De automobilisten bleven ongedeerd.