Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Maak van oud en nieuw voor iedereen een leuk feest!

Vernielingen en overlastgevend gedrag worden niet getolereerd

De politie doet er samen met gemeenten en justitie alles aan om de periode rondom de jaarwisseling feestelijk en rustig te laten verlopen. Degenen die de feestvreugde verstoren, krijgen te maken met een harde aanpak. Ook geweld tegen politie en hulpverleners wordt niet geaccepteerd. Met een uitgebreid pakket aan maatregelen rondom de jaarwisseling moeten vernielingen en geweld voorkomen worden.

Na de jaarwisseling krijgt opsporing van vernielers en geweldplegers prioriteit. Daarbij worden alle mogelijkheden die kunnen leiden tot hun aanhouding gebruikt. Onder andere wordt gebruik gemaakt van camerabeelden en informatie die getuigen geven. In de Oudejaarsnacht aangehouden verdachten die voor de rechter moeten verschijnen krijgen direct een dagvaarding voor een zitting van de rechtbank mee. In januari organiseert het Parket speciale zittingsdagen om deze zaken direct af te kunnen handelen. Daarnaast wordt de door de daders gemaakte schade zoveel mogelijk op hen verhaald.

Een speciale Oud en Nieuwcampagne van Meld Misdaad Anoniem roept u op met de politie mee te kijken en 112 te bellen als u getuige bent van vernieling of geweld. Na de jaarwisseling kunt u zich melden met informatie via het algemene politietelefoonnummer 0900-8844. Als u zich niet bekent wilt maken dan kunt u bellen met stichting Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000. De melding wordt dan geanonimiseerd aan de politie doorgegeven.