Klantenservice RDW krijgt ITO-keurmerk

22/12/2008 09:30

RDW

'waardering voor jarenlang hard werken'

De klantenservice van de RDW heeft het officiële ITO-keurmerk gekregen. Het is een erkenning voor de RDW, dat de dienstverlening heeft opgezet vanuit het perspectief van de klanten. "Het behalen van het ITO-certificaat is vooral een compliment voor onze medewerkers. Het is een kroon op het werk en tegelijkertijd een stimulans om dit niveau verder te verbeteren", aldus RDW-directeur Johan Hakkenberg. In totaal hebben 25 organisaties uit de profit- en non-profitsector het ITO keurmerk. De RDW is de eerste overheidsorganisatie die het keurmerk krijgt voor zowel telefonie als e-mailafhandeling.

De onafhankelijke stichting ITO zet zich in voor de kwaliteitsverbetering van de klantenservice van organisaties in Nederland. Het ITO-certificaat is een bewijs dat een organisatie voldoet aan de strenge normen die ITO stelt aan klantenservice, zowel telefonisch als online. Het keurmerk wordt toegekend aan bedrijven waarvan de dienstverlening wordt gekenmerkt door hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en bereikbaarheid.

Het Klant Contact Centrum van de RDW handelt jaarlijks ruim 1 miljoen telefoontjes en 65.000 e-mails af. "Al jaren werken we aan zaken als kwaliteitsbeleid en het omlaag brengen van wachttijden. We willen dat onze klanten zo snel mogelijk en zo goed mogelijk geholpen worden. We hebben daarbij de lat telkens hoger gelegd. Deze ITO-certificering is daar de waardering voor. Het is tegelijkertijd de stimulans om verder te werken aan verbetering van de klantenservice. Want waar de klant vandaag door verrast wordt, vindt de klant van morgen normaal", aldus Frans Fransen, manager Klant Contact Centrum.

Het certificaat is 18 december officieel uitgereikt door bestuursvoorzitter Dirk Westendorp van de Stichting ITO, en Edwin van Wijk, algemeen directeur van het certificeringsinstituut.





http://www.rdw.nl