Terre des Hommes lanceert bad action figure

19/12/2008 14:17

Stichting Terre des Hommes Nederland

Kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes vraagt op ludieke wijze aandacht voor het schrijnende karakter van kinderprostitutie in ontwikkelingslanden. Met een zogenoemd bad action figure wil de kinderhulporganisatie Nederlandse jongeren wijzen op de vele kinderprostituees die ook tijdens de feestdagen klanten moeten bedienen.

De bad action figure speelt de hoofdrol in een filmpje en de aansluitende game die vanaf maandag 22 december op hyves verschijnt. In het filmpje speelt een jong meisje met het figuur dat obscene bewegingen maakt. In de game speelt de bad action figure ook de hoofdrol, maar dit keer heeft de speler alle bewegingen van het poppetje in de hand. Uiteindelijk belandt het figuur achter de tralies. Hyvers kunnen na de game een petitie ondertekenen om zo Terre des Hommes te steunen in de strijd tegen kinderprostitutie. De petitie wordt aangeboden aan het Ministerie van Justitie.

Wereldwijd zijn ruim drie miljoen kinderen slachtoffer van seksuele uitbuiting. In arme landen zoals Cambodja waar het naleven van de wet vaak tekort schiet, hebben veel kindersekstoeristen nog altijd vrij spel. Terre des Hommes steunt projecten om kinderprostitutie te voorkomen, daders op te sporen en te vervolgen. Daarnaast richt de kinderhulporganisatie zich op de opvang en rehabilitatie van slachtoffers.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.tdhlife.nl