NCRV

Goed Bewaard!

ons religieus erfgoed nu op dvd verkrijgbaar!

Vierdelige serie in kader van Jaar van ons religieus erfgoed

Goed Bewaard!: ons religieus erfgoed nu op dvd verkrijgbaar!

Dit voorjaar zond de NCRV de serie Goed Bewaard! uit, een vierdelige reeks minidocumentaires over het religieuze duurzaamheidbesef. Deze waardevolle serie verschijnt nu op DVD en is vanaf 22 december verkrijgbaar.

Ons Nederlandse religieus erfgoed staat onder zware druk, daarom is het jaar 2008 uitgeroepen tot het jaar van ons religieus erfgoed. Om stil te staan bij het behoud van onze kerken, synagogen, moskeeën en kloosters.

In de serie Goed bewaard! laat programmamaker Jan Grijpink het Nederlands religieus erfgoed zien dat werd bedreigd, maar uiteindelijk is gered. Aan het woord komen gepassioneerde liefhebbers, kerkgangers en amateurkunsthistorici over hun geliefde kunstvoorwerpen en gebouwen.

Wahlwiller: De kruisweg van kunstenaar Aad de Haas in de katholieke kerk werd door het Vaticaan in de ban gedaan, maar kon toch worden gered.

Leiden: De joodse synagoge heeft ondanks de dramatische ontwikkelingen van de Tweede Wereldoorlog nog een aantal Joodse gebedsdoeken kunnen bewaren.

Hogebeintum: Een prachtig voorbeeld van goed bewaard gebleven religieuze geschiedenis in Friesland is het interieur van de protestantse kerk in Hogebeintum.

Katwijk: Sinds begin jaren zeventig staat in de duinen bij Katwijk een Soefi Tempel. De tempel staat hier omdat deze plek door de Indiase mysticus Hazrat Inayat Khan in 1922 als heilige plek werd verkozen.

De dvd is te bestellen in de NCRV-webwinkel www.ncrv.nl/webwinkel.

De verkoopprijs is 7,95 exclusief verzendkosten (2,50) Of per overschrijving: bedrag + verzendkosten op giro 3990 t.n.v. NCRV

Hilversum o.v.v. het artikelnummer. Bij elektronisch betalen s.v.p. uw adres vermelden.