Academisch ziekenhuis Maastricht

HFL Kanker Researchfonds werft donateurs Publicatiedatum: 16-12-2008 Bron: Persbericht Auteur: Health Foundation Limburg Datum: 16-12-2008

Ruim één op de drie mensen in Nederland krijgt ooit kanker: iedereen krijgt er dus direct of indirect mee te maken. Dat is geen goed nieuws, maar er is wat aan te doen door te investeren in wetenschappelijk kankeronderzoek. Het HFL Kanker Researchfonds gaat daarom vanaf 22 december donateurs werven op diverse locaties in Maastricht.

Het HFL Kanker Researchfonds is eerder dit jaar opgericht door de Health Foundation Limburg, het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ en KWF Kankerbestrijding. Doel van het fonds is om in Limburg en Zuid-Oost Brabant geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. De resultaten van deze onderzoeken komen via het Maastricht UMC Oncologiecentrum terecht bij patiënten. Zij profiteren dus direct van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van kankeronderzoek. En dat kan van levensbelang zijn. Het HFL Kanker Researchfonds wil daarnaast de betrokkenheid van mensen bij het thema kanker in de regio vergroten. Ambassadeur is de wereldberoemde Maastrichtse violist André Rieu.

Het bijzondere van het fonds is dat donaties terecht komen in het eigen ziekenhuis en bij de eigen artsen. Dat aspect sprak Leo en Ilse Sledsens uit Maastricht erg aan. Ze vierden onlangs hun 50-jarig huwelijk met een groot feest. Ze vroegen hun gasten te doneren aan onder meer het HFL Kanker Researchfonds. "We hadden geen behoefte aan cadeaus, maar wilden iets doen voor het Oncologiecentrum, waar Leo het afgelopen jaar is behandeld toen hij ziek was," vertelt Ilse Sledsens. "Door te geven aan dit regionaal georiënteerde fonds, weten we zeker dat het geld op de juiste plek terecht komt en dat anderen ervan profiteren," vult haar man aan.

Om meer mensen bij de strijd tegen kanker te betrekken, gaat het HFL Kanker Researchfonds in de week van Kerst in Maastricht de straat op. Onder andere in winkelcentra gaan straatwervers mensen vragen of ze donateur willen worden. Dat kan al vanaf vijf euro per maand. Natuurlijk is het ook mogelijk om het HFL Kanker Researchfonds op een andere manier te steunen, zoals de familie Sledsens heeft gedaan. Meer informatie vindt u op: www.hflkankerresearchfonds.nl.