NCRV

Het hoogste woord

Marlies Dekkers reageert op Bijbelteksten in Het hoogste woord

Maandag 22 december 2008

19.50 uur, Nederland 2

âDe schoonheid van een vrouw doet velen dwalen en ontvlamt het vuur van de liefdeâ

In het NCRV-programma Het hoogste woord portretteert presentator Klaas Drupsteen bekende en boeiende Nederlanders aan de hand van drie teksten uit de bijbel. Bijbelkennis is geen vereiste voor de gesprekken, openhartigheid wel.

In Het hoogste woord spreekt Klaas Drupsteen met de succesvolle lingerieontwerpster Marlies Dekkers. Er wordt gesproken over schoonheid en verleiding, haar ontwerpen als dagboekfragmenten, Dekkersâ jeugd in Brabant en over een gezonde geest in een gezond lichaam. Samen bezoeken ze een lingeriewinkel in Rotterdam en Dekkersâ geboorteplaats Oosterhout. Daar begon Marlies te dromen van de mooiste lingerie en een onafhankelijke toekomst als ontwerpster met een eigen winkel en een eigen label. Inmiddels is de werkelijkheid mooier dan haar stoutste dromen. En er komt nog zoveel meer.

Eén van de bijbelteksten in het portret van Marlies Dekkers is:

Wend je blik af van een mooie vrouw, kijk niet naar schoonheid die een ander toebehoort. De schoonheid van een vrouw doet velen dwalen en ontvlamt het vuur van de liefde. (Sirach 9, vers 8)