Gemeente Emmen

Emmerhout krijgt nieuw centrum

18 december 2008

Gemeente Emmen, Wooncom en ontwikkelaar van het winkelcentrum Urban Interest zijn eruit! Emmerhout krijgt een nieuw centrum. Woensdag 17 december werd dit tijdens een feestelijk moment aan pers en genodigden bekend gemaakt. Voor Emmerhout betekent dit dat, wanneer er geen zienswijzen en bezwaren komen, er na de zomer van 2009 gestart kan worden met de bouw. Begin volgend jaar wordt er een tweedaagse inloop gehouden om de definitieve plannen aan de wijk te presenteren.

Emmerhout krijgt nieuw centrum 2 Na jarenlange onderhandelingen en regelmatig bijschaven van de plannen, is dit goed nieuws voor de bewoners, winkeliers en organisaties in Emmerhout. Het betekent dat er een einde gaat komen aan het sterk verouderde en onveilige centrum in het hart van hun wijk. Daarvoor in de plaats komt een nieuw en compact winkelcentrum op maaiveldniveau.

Definitieve plannen nieuw winkelcentrum
Het huidige winkelcentrum wordt gesloopt, met uitzondering van de sporthal. Het nieuwe centrum krijgt 6500 m2 bruto vloeroppervlak op straatniveau, met drie entrees die 's avonds afgesloten worden. Verder 10 rugzakwoningen en twee flats met in totaal 76 appartementen. Ten noorden en zuiden van de Houtwegen komen twee appartementgebouwen met elk 42 appartementen. Het openbaar gebied wordt vernieuwd en de beide Houtwegen ter hoogte van het winkelcentrum worden 30-km zone.