Technische Universiteit Delft
De keuken van Vermeer
door M&C
Dankzij de schilderijen van Johannes Vermeer weten we een beetje wat
er in de Gouden Eeuw zoal als maaltijd werd geserveerd. Geen fastfood
in die tijd, eerder slowfood: alles moest gekookt worden op houtvuur,
wat behoorlijk veel tijd in beslag nam. "Een eenvoudige, doch voedzame
maaltijd", zou heer Bommel zeggen.
16 december 2008 | 20:15 uur
plaats: Het Meisjeshuis, Oude Delft 112, Delft
door Claudia Vandepoel
De 17e eeuw heeft gelukkig veel schilderijen "overgeleverd" waarmee
wij kunnen kijken naar wat men van het leven wilde laten zien. De
interpretatie van de ingrediënten, getoetst aan archeologisch
onderzoek, nog steeds bestaande recepten en historisch
maaltijdonderzoek levert een spannende tocht door het verleden op, een
reis die je uiteindelijk kunt proeven met deze proeverij...
Claudia Vandepoel is eigenaresse van De Historische Keuken in
Schipluiden.
Toegang gratis
Meer informatie? www.sg.tudelft.nl
Laatst gewijzigd: 27 november 2008