Technische Universiteit Delft

De keuken van Vermeer
door M&C

Dankzij de schilderijen van Johannes Vermeer weten we een beetje wat er in de Gouden Eeuw zoal als maaltijd werd geserveerd. Geen fastfood in die tijd, eerder slowfood: alles moest gekookt worden op houtvuur, wat behoorlijk veel tijd in beslag nam. "Een eenvoudige, doch voedzame maaltijd", zou heer Bommel zeggen.

16 december 2008 | 20:15 uur
plaats: Het Meisjeshuis, Oude Delft 112, Delft

door Claudia Vandepoel

De 17e eeuw heeft gelukkig veel schilderijen "overgeleverd" waarmee wij kunnen kijken naar wat men van het leven wilde laten zien. De interpretatie van de ingrediënten, getoetst aan archeologisch onderzoek, nog steeds bestaande recepten en historisch maaltijdonderzoek levert een spannende tocht door het verleden op, een reis die je uiteindelijk kunt proeven met deze proeverij... Claudia Vandepoel is eigenaresse van De Historische Keuken in Schipluiden.

Toegang gratis

Meer informatie? www.sg.tudelft.nl

Laatst gewijzigd: 27 november 2008