VSNU

Maandag 15 december VSNU-café 'Beleggen in Brains'

Economendebat over de toekomst van de kennissamenleving Naarmate Nederland verder uitgroeit tot een kennissamenleving zal het belang van de universiteiten alleen maar toenemen. Het niveau van financiering blijft achter, sterker nog, sinds de jaren negentig is het investeringsniveau in kennis fors gedaald. "Juist nu er een recessie dreigt, moeten we het fundament van onze economie verstevigen door het hoger onderwijs en onderzoek een impuls te geven. Nederland moet de kredietcrisis niet alleen doorstaan, maar moet er sterker uitkomen. Dat kan door nu leiderschap te tonen en te investeren in hoger onderwijs en onderzoek."*

De VSNU nodigt u uit deel te nemen aan dit economendebat onder leiding van Sijbolt Noorda, over de toekomst van de kennissamenleving.

Vragen die aan bod komen: : - Korte termijn consumptieve bestedingen staan nu bij iedereen hoog op de agenda maar moeten we niet vooral denken aan de lange termijn en waar moet je dan in investeren? - Is er een alternatief voor investering in kennis? - Waar gaat het geld naar toe als je investeert in kennis en waar zou het geld vandaan moeten komen? (publiek - private discussie) - In hoeverre is dit zaak van de overheid? - In de toekomst andere keuzes maken? Investeren in wegen, huizen, pensioenen?