KNHS

terug

Eurocommerce Berlin teruggetrokken uit de sport 15 december 2008
gerco berlin

LOCHEM (KNHS) - De machtige schimmelhengst Eurocommerce Berlin wordt uit door zijn eigenaren uit de sport teruggetrokken. Berlin, geboren op 11 maart 1994, is een zoon van Cassini I uit een moeder van Caretino. "Berlin blijft als hengst wel voor de fokkerij ingezet worden en vanaf het dekseizoen 2009 is er dan ook vers sperma beschikbaar", aldus Ger Visser Jr. van Stal Eurocommerce.

Eurocommerce Berlin groeide in de loop der jaren uit tot een vaste waarde van de Nederlandse equipe samen met Gerco Schröder, nadat eerst Wim Schröder het beste uit het machtige sportlijf van de schimmel boven had gehaald. Berlin en Gerco maakten deel uit van het gouden team op de WEG 2006 in Aken en van het gouden team op het EK 2007 in Mannheim. Individuele Grote Prijzen werden gewonnen in Verona, La Coruna en vele andere plaatsen, terwijl Gerco en Berlin ook meerdere malen hoge klasseringen haalden in Super League landenwedstrijden, met onder andere een zege in Sankt Gallen. In 2006 bracht Eurocommerce Berlin zijn ruiter Gerco Schröder de Nederlandse titel. Ook in de fokkerij is Eurocommerce Berlin succesvol, want zijn sneeuwwitte zoon Zürich werd als driejarige uitgeroepen tot kampioen van de KWPN hengstenkeuring in 2006. Op dit internationale schouwtoneel van fokkerij in de Bossche Brabanthallen zal Berlin op zaterdag 7 februari 2009 afscheid nemen van de sport.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Onderstaand essay over Eurocommerce Berlin verscheen in het boek van stal Eurocommerce 2007, nadat Berlin in Aken één van de absolute steunpilaren bleek te zijn van de gouden equipe, die verder bestond uit Jeroen Dubbeldam met BMC Up and Down, Piet Raijmakers sr. met Van Schijndel's Curtis en Albert Zoer met Okidoki. Een jaar later in Mannheim had Vincent Voorn met Audis Alpappilon Armanie de plaats ingenomen van Raijmakers.

"Du hast ja keine Ahnung wie schön du bist Berlin", zong ooit Marlène Dietrich, met haar karakteristieke stemgeluid. Natuurlijk doelde zij op de stad Berlijn, die net als zovele andere wereldsteden steeds weer opnieuw worden bezongen. Maar waarom zou dit lied niet kunnen slaan op Eurocommerce Berlin, de machtige schimmelhengst, die naast pure schoonheid ook zo veel kracht en atletisch vermogen in zijn lijf heeft? Zie je hem (dat grote paard) springen onder dat kleine, schriele manneke (Gerce Schröder), dan krijgen reuzenoxers afmetingen van Madurodam formaat. Naast zijn bouw, zijn vriendelijke oog en de imponerende hals spotten vier pilaren van benen onder dat machtige lichaam met de wetten van de zwaartekracht, en laten hem over oxers, sloten en steilsprongen zweven. De flegmatieke hengst, die een o zo wezenlijke bijdrage leverde aan de Nederlandse gouden teammedaille op de wereldkampioenschappen in Aken, die hij als zesde in het indviduele klassement beëindigde, heeft er zelf geen idee van hoe mooi hij is. "Du hast ja keine Ahnung wie schön du bist Berlin!"

Foto: Gerco Schroder met Eurocommerce Berlin door: www.melissen.net