Ingezonden persbericht


Gratis webmaster tools voor monitoren laadtijd en beschikbaarheid van websites

Alphen aan den Rijn - 10 december 2008 - Uptrends.com, provider van bereikbaarheidsmetingen voor websites en servers via wereldwijde controle stations, introduceert vandaag Uptrends Tools. Iedere webmaster en website eigenaar kan gratis de snelheid van de website testen vanuit zeventien steden werelwijd.

Een van de meest geavanceerde tools is de complete HTML pagina laadtijd test. De complete HTML pagina laadtijd test stelt webmasters in staat om een complete HTML pagina van hun website te controleren op snelheid. Dit is inclusief alle bestanden zoals plaatjes, frames, CSS stylesheets, Javascript files, Flash bestanden en RSS feeds. De laadtijd tool analyseert de pagina en zal alle bestanden downloaden, de laadtijd tonen, de grootte van de bestanden tonen, en welke bestanden missen inclusief content van derde partijen zoals advertenties. Met de complete HTML pagina test tool zijn webmasters in staat om in detail te analyseren welke bestanden de website vertragen en hoe men de snelheid van de website kan verbeteren.

Webmasters kunnen ook gebruik maken om DNS en uptime te controleren of een traceroute naar hun website uit te voeren vanuit zeventien steden in de wereld.

Meer gratis webmaster tools zullen in de nabije toekomst toegevoegd worden aan Uptrends Tools. De gratis webmaster tools zijn vanaf vandaag beschikbaar via http://www.uptrends.com/html/nl/gratis-website-monitoring-diensten.html

Over Uptrends.com website en server monitoring

Uptrends.com is een Nederlands bedrijf en wereldwijd toonaangevend op het gebied van bereikbaarheidsmetingen van websites en servers. Uptrends.com heeft als doel de bereikbaarheid en uptime van websites te verbeteren en kostbare downtijd te verminderen. Via wereldwijde controlestations kunnen websites en servers iedere 5 minuten gecontroleerd worden. Indien een website of server niet bereikbaar is, worden automatisch alerts via SMS, RSS, e-mail of instant messenging verstuurd naar klanten. De wereldwijde controlestations monitoren duizenden websites uit tientallen landen. Uptrends.com heeft als klanten TNT, Free Record Shop, Centraal Bureau voor de Statistiek, De Jong Intra Vakanties, Vaya, Provincie Zuid Holland, Gemeente Den Haag, Reed Elsevier en vele anderen.

Opmerking voor journalisten: voor meer informatie kunt u gaan naar onze contactpagina. Voor vragen kunt u ook bellen: 0172 24 33 09 en vragen naar Niels Brinkman, mede-oprichter van Uptrends.com.