Gemeente Zevenaar


Week 50

OUD PAPIER

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier graag gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u s.v.p. plastic folies verwijderen? Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum

Plaats

Inzamelaar

Woensdag 10 december

Schaapsdrift, De Horst, Bloemenkamp, 't Grieth, flats Bergvrede

Schutterij Sint Andreas

Woensdagavond 10 december

Heerenmäten + gedeelte Methen

Harmonie Sint Franciscus

Donderdagavond 11 december

Stegeslag/Roodwilligen

carnavalsvereniging

Schuumkoppen

Zaterdag 13 december

Oud Zevenaar

harmonie Sint Martinus

Zaterdag 13 december

Ooy/Zuidspoor

carnavalsvereniging

Schuumkoppen

Dinsdagavond 16 december

Schrijvershoek

basisschool De Fonkelsteen

Woensdagavond 17 december

Babberich

drumfanfare Sint Jan

VERGADERINGEN

Gemeenteraad
Kijk hier voor de agenda van de openbare vergadering van de RAAD van de gemeente Zevenaar op WOENSDAG 17 DECEMBER 2008 in het gemeentehuis (raadzaal) Aanvang: 19.30 uur.

STREEKCOMMISSIE ACHTERHOEK EN LIEMERS
Agenda voor de openbare vergadering van de Streekcommissie Achterhoek en Liemers op VRIJDAG 19 december 2008 om 9.30 uur. Vergaderlocatie: Raadszaal van de Gemeente Berkelland, Marktstraat 1 te Borculo, Telefoon 06 5027 3166.

Op de agenda staan ondermeer de volgende onderwerpen:
* Herbegrenzing zonering Wet ammoniak en veehouderij en Herbegrenzing Ecologische Hoofdstructuur in Achterhoek en Liemers
* Communicatie Achterhoek en Liemers

* Project Baakse Beek: stand van zaken

* Uitvoering Provinciaal Meerjarenprogramma 2007-2013
* Stand van zaken Natura 2000

Omstreeks 11.00 uur komt gedeputeerde H. Keereweer in de vergadering voor bestuurlijk overleg waarbij de aandacht zich richt op Ontwikkelingen rond Natura 2000 en ammoniak, Watercontract met het Waterschap Rijn en IJssel, Voortgang uitvoering 2008 en het uitvoeringsprogramma voor 2009.

Agenda, verslag en agendapunten zijn ook vanaf 9 december 2008 digitaal beschikbaar en te vinden op:
www.gelderland.nl/streekcommissie

SNOEISEIZOEN GROENVOORZIENING

Het blad is gevallen en het merendeel daarvan is inmiddels opgeruimd. Nu staat de winter voor de deur en begint voor groenvoorzieningen het snoeiseizoen. In de onderhoudsprogramma's maken we onderscheid in globaal 3 groepen.

* heesters

* bosplantsoen

* bodembedekkende heesters

Heesters en botanische rozen
Heesters moeten gesnoeid worden, omdat ze in de meeste gevallen te groot worden en verjonging van de struiken noodzakelijk is. De struiken worden laag bij de grond afgezaagd (afzetten) en lopen in het voorjaar weer uit. Na 1 jaar is de beplanting, afhankelijk van de soorten, al weer snel 1 meter hoog. Bij de vakken die gesnoeid worden, wordt rekening gehouden met heesters die kunnen blijven staan, zodat niet de gehele begroeiing wordt weggehaald. Toch zullen er ook groenstroken zijn die in zijn geheel worden afgezet, omdat er geen materiaal tussen staat dat gespaard kan worden. Heesters worden gemiddeld 1 keer in de 3 jaar gesnoeid.

Bosplantsoen
Inheemse bomen en struiken, ook wel bosplantsoen genoemd, worden zoveel mogelijk gedund. Dit houdt in dat er bomen en struiken worden weggehaald om andere bomen en struiken meer ruimte te geven. Bij te smalle groenstroken ontkomen we er niet aan dezelfde snoeiwijze te gebruiken als bij de heesters. Bosplantsoen wordt 1 keer in de 5 jaar gesnoeid. Aan sommige bosplantsoen beplantingen wordt niet veel meer gedaan. Deze begroeiingen hebben het gewenste eindbeeld bereikt.

Bodembedekkende heesters
De bodembedekkende heesters worden laag gehouden door deze jaarlijks in de zomer of winter te snoeien. Hierdoor blijft de beplanting zoveel mogelijk gesloten, waardoor onkruid in het groeiseizoen minder kans heeft.

Uw mening
Het is duidelijk dat niet alle beplanting elk jaar gesnoeid wordt. Bent u echter van mening dat de beplanting bij u achter of in de buurt nodig gesnoeid moet worden, laat het de gemeente weten via het Service en Meldpunt telefoon 595555. Wij kunnen dan rekening houden met de wensen in de wijk.