Socialistische Partij

SP Amsterdam :: Actie en fractienieuws

Behoud karakter Wallen


06-12-2008 * De SP waarschuwt het college van de stad en stadsdeel Centrum om niet het karakter van het Wallengebied uit het oog te verliezen bij de aanpak van de criminaliteit in dit gebied. Deze oproep doet de SP nu blijkt dat het bestuur niet alleen het aantal ramen wil terugdringen, maar ook snackbars, minisupermarkten en andere kleine winkels wil vervangen door zogenaamde hoogstaande bedrijvigheid.
Uit de vandaag gepresenteerde Strategienota Coalitieproject 1012 blijkt dat het Wallengebied uit verschillende geconcentreerde zones moet gaan bestaan die in de komende 10 jaar gerealiseerd gaan worden. SP-raadslid Laurens Ivens: "Dit gebied heeft zich in honderden jaren ontwikkeld tot een gebied met veel kleinschaligheid. Dat past bij het karakter hiervan. Nu in sneltreinvaart dit willen veranderen, is helemaal niet nodig."

De SP steunt de wens van het college om de criminaliteit in de prostitutiesector aan te pakken. Ivens: "Om deze criminaliteit aan te pakken hoeven minisupermarkten, coffeeshops en snackbars niet aangepakt te worden. We moeten het Wallengebied nu niet gaan omvormen tot een elitegebied. Bovendien kent Amsterdam voor de toeristen die veel geld te besteden hebben al het gebied rond het Museumplein en de PC Hooftstraat. Het karakter van het Wallengebied hoeven we voor hen dus helemaal niet te veranderen."