Nieuwe website in strijd tegen handel in gestolen mobieltjes


SCHIEDAM, 20081206 -- Onlangs is de website Telefooncheck.nu gelanceerd. Telefooncheck.nu biedt gebruikers de mogelijkheid om hun vermiste mobiele telefoontoestel in een online database te plaatsen. Ook kunnen eerlijke vinders melden dat ze een toestel gevonden hebben. De website probeert hiermee het percentage van de vermiste telefoons dat uiteindelijk bij de rechtmatige eigenaar terugkomt, te verhogen.

De vermiste en gevonden telefoons worden in een database geplaatst op IMEI-nummer. Dit is het unieke, 15-cijferig identificatienummer van een mobiele telefoon. Het IMEI-nummer is meestal terug te vinden onder de accu van het toestel, op de aankoopbon, originele verpakking of door met uw mobiel te bellen naar *#06#

Telefooncheck.nu is uniek, doordat de database vrij toegankelijk is voor bezoekers. Het plaatsen of verwijderen van een toestel is in enkele minuten gebeurd. De zoekfunctie maakt de website niet alleen geschikt voor mensen die een telefoon verloren of gevonden hebben, maar ook voor mensen die een 2e hands toestel willen kopen via websites als Marktplaats.nl en Speurders.nl. Alvorens het toestel te kopen, kunnen zij in de database zoeken of het toestel al dan niet als vermist of gestolen staat geregistreerd. Hierdoor wordt het lastiger om gestolen mobieltjes te verkopen. Diefstal van mobiele telefoons zal hierdoor minder aantrekkelijk worden.

Meer informatie vindt u op de website http://www.telefooncheck.nu

ingezonden persbericht