Ingezonden persbericht


Zwijgende film L'Atlantide met muziek Corrie van Binsbergen op tournee

In december gaat de zwijgende film L'Atlantide met door Corrie van Binsbergen gecomponeerde en live uitgevoerde muziek op tournee langs diverse Nederlandse concertzalen. In april 2007 vond tijdens de Filmmuseum Biënnale de première van deze voorstelling plaats en werd door velen tot hoogtepunt uitgeroepen.

L'Atlantide is een film uit 1921 van Jacques Feyder. In de film bezwijken heel wat mannen aan hun liefde voor Antinea, heerseres van het legendarische Atlantis. De prachtige beelden, gefilmd in de Sahara, inspireerden van Binsbergen tot het samenstellen van een uniek ensemble, met de Marokkaanse zangeres Touria Hadraoui en rietblazers Werner Herbers en David Kweksilber.

Perscitaat:
'Speciaal voor de Filmmuseum Biënnale editie 2007 schreef Corrie van Binsbergen een filmscore van een ongelooflijke schoonheid. De manier waarop van Binsbergen haar muziek laat samensmelten met de vaak oogstrelende beelden van de film is van weergaloze klasse. Een sprookje uit duizend-en-een-nacht dat de tijd nodig heeft om zich laag na laag te ontrollen, maar voor de geduldige toeschouwer een scala aan wonderlijke gebeurtenissen en personages bevat. Samen met de filmscore van Corrie van Binsbergen een overdonderende ervaring.' (Movie2Movie.nl)
Bezetting ensemble:
Touria Hadraoui ­ zang, Werner Herbers ­ hobo, David id Kweksilber ­ rieten, Ernestine Stoop ­ harp, Corrie van Binsbergen en ­ gitaar, Arjen de Graaf ­ altviool, Nora Mulder ­ ¤" harmonium, cymbalon, Tatiana Koleva ­ vibrafoon, marimba, percussie, Michael Vatcher ­ percussie, Meinrad Kneer ­ contrabas
s

Tourschema:

06 december 08 Vredenburg Leeuwenbergh, Utrecht
09 december 08 Lux, Nijmegen
10 december 08 Bimhuis, Amsterdam
12 december 08 Lantaren/Venster, Rotterdam
14 december 08 Theater de Lieve Vrouw, Amersfoort
19 december 08 De Toonzaal, Den Bosch

Noot voor de redactie,