Landschap Noord-Holland

Persbericht

Castricum, 20 november 2008

Fietsexcursie natuurgebied de Rondehoep bij Ouderkerk a/d Amstel Langs kronkelige kaden en grote vogelzwermen

De Rondehoep ligt onder de rook van Amsterdam-Zuidoost. De weilanden zijn doorsneden met slootjes in een spinnenwebbenpatroon en de kronkelige dijk voert u langs bijzondere plekjes. In deze tijd van het jaar strijken er zwermen goudplevieren, wulpen en kolganzen neer. Er worden regelmatig grote zilverreigers gezien. De natuur is niet ver, maar heel dichtbij! Onze gids vertelt u graag alle leuke weetjes en hoopt u daar te treffen. Misschien een idee om met uw fietsclub op pad te gaan of om met de hele familie deel te nemen.

De fietsexcursie is op zaterdag 6 december van 10.00 tot ca. 11.30 uur. Wat heeft u nodig: een fiets, warme kleding en stevig schoeisel. Welllicht maken we er nog een korte wandeling. We verzamelen op de parkeerplaats aan de Kerkstraat, schuin tegen over de karakteristieke Hervormde Kerk in het centrum van Ouderkerk aan de Amstel.

Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088- 006 44 55. De kosten bedragen ¤ 3,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland betalen ¤ 2,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 1,50. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl