Populariteit van Franse films in Nederland stijgt in 2008


LEIDEN, 20081205 -- In deze feestmaand is er genoeg te vieren, zo ook voor de website Fransefilms.nl. Op 6 december bestaat deze site namelijk precies een jaar. Tegelijk met de opkomst en groei van de site blijkt ook dat in 2008 de Franse film in Nederland terug van weggeweest is, met grote releases als "Entre les murs" en "Il y a longtempos que je t'aime".

Op 6 december 2007 werd de domeinnaam Fransefilms.nl geregistreerd en op 7 december volgde de eerste recensie, die van de film "Les Choristes". In het jaar dat daarop volgde werden ruim 70 films bekeken en gerecenseerd. In de eerste helft van het jaar leverde dat nog niet erg veel bezoekers op, maar vanaf ongeveer eind mei begonnen de bezoekersaantallen flink te groeien. Inmiddels telt de site zo'n 500 bezoekers per dag en is Fransefilms.nl een belangrijk kanaal voor de publiciteit rondom Franse films in Nederland en België.

Onder de belangrijke releases in Nederland in 2008 valt vooral het succes van de film "Il y a longtemps que je t'aime" op. Deze film trok ruim 100.000 bezoekers in de Nederlandse filmhuizen. Verder kwam de Franse cinema door films als "Bienvenue chez les Ch'tis", "Entre les murs", en "Dialogue avec mon jardinier" regelmatig positief in het nieuws.

Al met al reden om ook het komende jaar met vertrouwen tegemoet te zien. Fransefilms.nl hoopt in 2009 opnieuw allerlei nieuwe én oude Franse films onder de aandacht te brengen.

Ingezonden persbericht