Ingezonden persbericht
PERSBERICHT

Kristin Scott Thomas wint European Film Award ­ Beste Actrice voor haar rol in IL Y A LONGTEMPS QUE JE T'AIME van Philippe Claudel Al meer dan 140.000 bezoekers ­ Nog steeds te zien in de bioscoop

Kristin Scott Thomas is tijdens de 21ste European Film Awards Ceremony in Kopenhagen op zaterdagavond 6 december voor haar magistrale hoofdrol in de film IL Y A LONGTEMPS QUE JE T'AIME bekroond met de European Film Award voor Beste Actrice. De prijs kon ze zelf niet in ontvangst nemen vanwege toneelverplichtingen in New York. IL Y A LONGTEMPS QUE JE T'AIME is het regiedebuut van Philippe Claudel. Sinds de release in Nederland op 5 juni 2008 heeft de film al meer dan 140.000 bezoekers getrokken. Daarmee is de film uitgegroeid tot hét arthouse-succes van de afgelopen maanden. De film is nog steeds in de bioscopen te zien.
Als Juliette (Kristin Scott Thomas), na 15 jaar gevangenschap vanwege moord, bij haar getrouwde zus intrekt, blijkt het niet eenvoudig alle voorbijgaande jaren van vooroordelen, angst en afwezigheid te overbruggen. Kennen we werkelijk diegene met wie we ooit zo close waren? Compenseert bloedverwantschap alle scheidingen? Met de film bewijst Philippe Claudel, die als auteur van boeken als Grijze Zielen en Het verslag van Brodeck in Nederland zeer succesvol is, ook de filmliefhebbers te kunnen raken. De evenwichtige en ontroerende film beleefde dit jaar zijn première in het hoofdprogramma van het Internationale Filmfestival van Berlijn.
.........................