Algemene Vereniging Van Beroepsjournalisten in België


Red De Morgen

Het personeel van De Morgen heeft een blog gelanceerd om het publiek op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rond de krant.

De blog volgt op de vaststelling dat de directie en hoofdredactie voorlopig geen oren hebben naar de verzuchtingen van het personeel. Dat verzet zich fundamenteel tegen het collectief ontslag van 26 redactieleden en de verhuizing van de krant naar Kobbegem, waar Het Laatste Nieuws wordt gemaakt.

Volgens de top van De Persgroep dringen die maatregelen zich op in het licht van de economische marktomstandigheden, maar volgens het personeel gaat het om een disproportioneel zware ingrepen die de toekomst van De Morgen als onafhankelijke kwaliteitskrant totaal ondermijnen.

De blog is te vinden op http://bloggen.be/reddemorgen. Ook op Facebook is intussen een steunpagina voor De Morgen opgestart.

Als redactiedirecteur Klaus Van Isacker maandag (8 december) geen realistisch alternatief toekomstplan voor De Morgen op tafel legt, zal de redactie haar verzet geleidelijk aan opvoeren tot minder symbolische acties.

(PD)