Politie Zuid-Holland-Zuid

6/12 Persberichten district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 06-12-2008

MAN BEDREIGT BUSCHAUFFEUR

ZWIJNDRECHT Een 24-jarige inwoner van Dordrecht wilde vrijdag 5 december aan het einde van de middag met de bus vanaf Ridderkerk. Hij weigerde een vervoersbewijs te kopen en onderweg bedreigde de man de buschauffeur. Toen klanten zich hier ook mee gingen bemoeien bedreigde de verdachte ook deze mensen met woorden. Al met al kocht hij geen kaartje. De buschauffeur waarschuwde de politie die de man op het Stationsplein in Zwijndrecht heeft aangehouden. Eerder die dag had de man in een bakkerij in Zwijndrecht ook al enige klanten bedreigd. De man had blijkbaar zijn dag niet.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

DORDRECHT In een woning aan de Badweg heeft vrijdagavond 5 december een mishandeling plaatsgevonden waarbij de 50-jarige vader deze huizes zijn dochter had geslagen. Niemand heeft aangifte gedaan maar ambtshalve en gezien het om huiselijk geweld ging is de man aangehouden en ingesloten.

FRANSMAN MET SOFTDRUGS OP ZAK

DORDRECHT Politieagenten controleerde in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 december een auto met een Frans kenteken. Het bleek dat de 30-jarige bestuurder in het bezit was van softdrugs. De drugs, waaronder hasj en wiet werd inbeslaggenomen. De man mocht na betaling van een boete weer terug naar Frankrijk.

MAN MET MESSEN OP ZAK AANGEHOUDEN

DORDRECHT Een 48-jarige inwoner van Rotterdam werd in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 december gecontroleerd door de politie omdat hij heel vreemd geparkeerd stond op de Amperestraat. Aangezien de man geen goede verklaring kon geven en hij in zijn borstzak een duidelijk zichtbaar mes had zitten besloot de politie de auto nader te controleren. In de auto trof de politie een vleesmes aan en wat wit poeder wat vermoedelijk van cocaïne afkomstig is. Alles inbeslaggenomen en de man, die bekend staat als veelpleger in de regio Rotterdam-Rijnmond, aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

ZEER DRONKEN VROUW VERTOONT RECALCITRANT GEDRAG

GORINCHEM De politie heeft in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 december zijn handen vol gehad aan een dronken vrouw. De vrouw had veel te diep in het glaasje gekeken waarna een taxichauffeur haar weigerde mee te nemen. Nadat de politie had geprobeerd te bemiddelen ging de vrouw geheel door het lint en schopte tegen de politieauto. Aangezien de vrouw zodanig veel overlast veroorzaakte haar een lift gegeven naar het politiebureau. Ook daar ging de vrouw volledig door het lint en moest zij met gepast geweld onder controle worden gebracht. De vrouw, een 45-jarige inwoonster van Papendrecht, is ter ontnuchtering ingesloten en zaterdagochtend gehoord. Hierna is zij heengezonden. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt.